Türkiye Siyasetine Damga Vuran Yasak Aşklar: Listede Bakanlar ve Milletvekilleri De Var!

Türkiye siyaseti, tarih boyunca birbirinden çarpıcı yasak aşklarla gündeme geldi. İşte yasak aşklara yelken açan bazı önemli isimler ve hikayeleri...

Türkiye siyasetinde yasak aşklar, adeta bir labirentte kaybolmuş gibi, birçok önemli ismin hayatına damga vurmuştur. Bu ilişkiler, makam sevgisi, para hırsı ve güç arzusuyla birleşerek, siyasi kariyerleri derinden sarsmıştır. İşte yasak aşklara yelken açan bazı önemli isimler ve hikayeleri:

Adnan Menderes: Türkiye’nin eski başbakanlarından Adnan Menderes’in, Ayhan Aydan ile yaşadığı fırtınalı aşk, Menderes’in idam edilmesinden sonra gündeme geldi. Ayrıca, Menderes’in emniyet görevlisi Ferit Avni Sözen’in eşi Suzan Sözen ile de yasak bir ilişkisi vardı. Bu aşkları, siyasi hayatının en çalkantılı dönemlerinde bile gündemde kalmayı başardı.

Fatin Rüştü Zorlu: Demokrat Parti’nin Dışişleri Bakanı olan Zorlu’nun, Büyükelçi Orhan Kutlu’nun eşi Vesamet (Apayık) Kutlu ile yaşadığı aşk, Ankara'nın kulislerinde sıkça konuşulan bir konuydu. Vesamet Hanım, Zorlu’ya olan aşkı uğruna eşinden boşandı, ancak Zorlu, eşi Emel Hanım’la ilişkisini sürdürmeye devam etti.

Kürşat Başar: 1996’da yayımladığı "Aşkı Bulmanın ve Korumanın Yolları" romanından sonra, 1950’lerde geçen trajik bir aşk hikayesini anlattığı "Başucumda Müzik" kitabında evli bir dışişleri bakanı ile yine evli bir dışişleri bürokrat karısının aşkını kaleme aldı.

Hamdi Üçpınarlar: 1996’da DYP’li Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar, bir seks kasedi skandalıyla sarsıldı. Evli ve dört çocuk babası Üçpınarlar'ın gayri meşru ilişki yaşadığı Ayla Karaduman ile yatakta çekilmiş görüntüleri sızmıştı.

İlyas Aktaş: DYP Samsun milletvekili İlyas Aktaş’ın, sekreteri Fatma Akıntürk ile yaşadığı aşk, hem skandallara hem de tartışmalara yol açtı. Aktaş, sekreterine karşı “zorla tecavüz” iddialarıyla gündeme geldi, ancak ilişkinin rızaya dayandığı öne sürüldü.

Ergun Göknel: SHP döneminde İSKİ Genel Müdürü olan Ergun Göknel, kendisinden 29 yaş küçük sekreteri Feray Karvar ile evlendi. Göknel’in boşandığı eşinin rüşvet iddialarıyla gündeme gelmesi, siyasetteki yasak aşklara bir başka örnek teşkil etti.

Şükrü Sina Gürel: Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Şükrü Sina Gürel, 2001’deki aşk söylentilerine, “Evliliğim uzun süredir bitme aşamasında ve aylardır ayrı yaşıyorum” diyerek yanıt verdi. Gürel, kendisinden 20 yaş küçük Zeliha Sapmaz ile evlendi.

Mustafa Uğur Ener ve Nihal Arsoy: ANAP Kütahya milletvekili Mustafa Uğur Ener ile şarkıcı Nihal Arsoy arasındaki ilişki, 1987’deki bir gece kulübünde basılmasıyla gündeme geldi.

Adnan Kahveci ve Dr. Alev Karaca: Hayrettin Karaca'nın oğlu Halil Karaca’nın eşi Dr. Alev Karaca’nın adı, Adnan Kahveci ile anıldı. Bu ilişki, medyada sıkça yer buldu.

Ercan Karakaş ve Müjde Ar: Sosyal demokrat milletvekili ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Müjde Ar ile tanıştığı anda aralarında bir çekim oluştu. Karakaş, eşiyle olan ilişkisini bitirip Ar ile yeni bir hayat kurmaya karar verdi.

Bülent Didinmez, Metin Çobanoğlu, Recai Yıldırım ve İhsan Barutçu: MHP’li bu isimler, 2011’de seks kasetleri nedeniyle istifa etti. Bu skandallar, partinin içindeki dinamikleri de sarstı.