Ünlü Aktörün Kızının Ölümü İntihar Kabul Edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü aktörlerinden birinin kızının cansız bedeni haftalardır morgda bekletilirken, anne ve babası genç kadının ölümünün intihar olmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Yetkililer, "CSI", "NYPD Blue", "ER" ve "The Steve Harvey Show" gibi gişe rekorları kıran dizilerde rol alan Dwayne Adway'in kızı Daelena Mackay'in, 23 Mayıs'ta banyosunda bir eşarpla asılı halde bulunmasını intihar olarak kabul etti. 

Daelena Mackay, 21. yaş gününden hemen önce Hollywood'daki apartmanında ölü bulundu. Adli tabip bunun bir intihar olduğuna karar verdi.


Los Angeles İlçe Adli Tabibi Daily Mail'e yaptığı açıklamada, Daelena'nın ölümündeki dış muayene ve "koşullar" nedeniyle otopsi yapılmadığını söyledi.

The Post'a konuşan Mackay, "LAPD'ye baskı uygulamaya çalışıyorum. Oldukları yerde kalmaya ve davayı daha fazla araştırmamaya kararlılar" dedi. 

Adway, The Post'a iki özel adli patologla görüştüğünü ve Daelena'nın boğularak öldürüldüğüne dair hiçbir şüphe olmadığı için kendi otopsi sonuçlarının adli tıp uzmanının sonuçlarından farklı olmayacağını söylediklerini belirtti.

Adway, "Sorun boğulmuş olması değil, boğulma şeklinin ne olduğudur, Patologlar bunu belirleyemez. Bu LAPD'ye bağlı ve hem anne hem de ben bu vakayı daha fazla araştırmak için onlarla görüştük" dedi.

Adway, kızıyla ilgili olarak 911'i arayan adamla tanıştığını ve adamın davranışları hakkında endişeleri olduğunu söyledi. Adamın ismini vermeyi reddetti.

Anne Elaine Mackay de 20 yaşındaki kızının şüpheli yaraları olduğunu ileri sürdü ve olayda otopsi yapılmamasını kınadı.

Elaine Mackay Daily Mail'e yaptığı açıklamada, "Vücudu, polisin bize anlattığından farklı bir hikaye anlatıyor. Vücudunun ön tarafından başlayıp arkaya doğru uzanan yaklaşık iki adet ikişer santimlik delik ve kanama var, morluklar var" dedi.

"Vücudunu kendim incelemekten başka çarem kalmadığı için bulduğum tüm bu bulgular, ilçe adli tabibi raporunda yer almadı. İlçe adli tabibi tarafından sadece toksikoloji yapıldı, otopsi yapılmadı. Kızım intihara meyilli değildi." 

Elaine Mackay, "Kızım intihara meyilli değildi, bir gün önce bir terapiste gitti ve onlar depresyon veya intihara dair klinik bir belirti olmadığını, kızımın hayat dolu olduğunu, hayattan çok heyecan duyduğunu söylediler. Bir şiir yarışmasını kazanmak ve yaklaşan 21. doğum günü için çok heyecanlıydı, Aktif olarak modellik ve oyunculuk yapıyordu. Güzel, akıllı ve yetenekli kızımı kaybetmenin acısını yaşıyorum ve kalbim kırık." dedi. Anne, eski eşinin, kızının cesedi morgda beklediği için özel otopsi masraflarını tam olarak karşılamayı reddettiğini de iddia etti.

Los Angeles'taki NBC kanalına konuşan bir yetkili, "Gerçeği ve adaleti bulmak umuduyla Los Angeles Polis Departmanı'ndan kapsamlı bir soruşturma talep ediyorum" dedi.
 

Adli tabibe yorum için hemen ulaşılamadı.