Uzayda Mahsur Kalan Astronot Garip Sesler Duydu

Amerika Birleşik Devletleri'nde uzayda mahsur kalan NASA astronotu, sorunlu Starliner kapsülünden gelen 'garip sesler' olduğunu söyledi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) bir NASA astronotu, cumartesi günü Boeing Starliner uzay aracının istasyondan ayrılıp otomatik pilotta Dünya'ya dönmek için yola çıkmasından birkaç gün önce "garip bir ses" duyduğunu bildirdi.

Astronot Butch Wilmore, gürültüyle ilgili bilgi almak için Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'ndeki Görev Kontrol Merkezi'ne telsizle haber verdi. Görüşmenin ses kaydında Wilmore, Görev Kontrol Merkezi'nin bahsettiği gürültüyü duyabilmesi için telefonu hoparlörlere doğru tutuyor. Wilmore'un cihazından düzenli aralıklarla gelen titreşimli bir ses duyulabiliyor.

Görev Kontrol Merkezi sesi, "Bir tür nabız atan bir sesti, neredeyse bir sonar pingi gibiydi" diye tanımladı.

Garip ses  ilk olarak  Ars Technica tarafından, Michigan merkezli meteoroloji uzmanı Rob Dale tarafından yakalanıp paylaşılan bir kayda atıfta bulunularak bildirildi. Sesin kaynağı henüz tespit edilmedi. 

Starliner'ın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) boş bir şekilde ayrılması ve otomatik pilotla New Mexico çölüne iniş yaparak geri dönmesi planlanıyor.