Uzun Yaşamanın Sırrı Bu Kasabada

Amerika Birleşik Devletleri New Jersey eyaletinde bir bölgenin yaşlanma karşıtı bir sır barındırıyor olabileceği iddia edildi.

Batı New Jersey'deki kırsal Hunterdon County, yetişkinlerin sağlık durumu ve yaşam beklentisini göz önünde bulunduran bir ölçüt olan sağlık sonuçları açısından ülkenin dördüncü en iyi topluluğu seçildi.

US News & World Report'un 2024 En Sağlıklı Topluluklar sıralamasında, 1935'teki sansasyonel Lindbergh bebek kaçırma davasının fonunu oluşturan engebeli kırsal alan genel olarak 35. sırada yer alıyor.

Hunterdon İlçe Komiseri Müdürü Jeff Kuhl, The Post'a yaptığı açıklamada, "Daha az yoğun yapılaşmanın olduğu alan, yaşam kalitesi ve daha az stres açısından büyük bir kazanım" dedi.

Yaşam beklentisinin 77,5 yıl olduğu Amerika'da 129 bin nüfuslu Hunterdon, yakın zamanda New Jersey'de ortalama 82,9 yıl yaşam beklentisiyle 1 numaraya yerleşti. 

Ailesinin Hunterdon'daki aynı çiftlik arazisinde yaşayan altıncı neslini temsil eden Kuhl, ilçenin yaklaşık 38 bin dönümlük açık alanı korumasını, yaşlılar için ücretsiz aylık sağlık seminerleri sunmasını ve çiftlikten sofraya seçenekleri için yerel ürün tezgahlarının çoğalmasına izin vermesini takdir ediyor.

Salı günü en sağlıklı topluluklar listesinde Hunterdon'ın yanı sıra New Jersey'deki Morris County 16. sırada yer alırken, Nassau County 29. sıradaydı. Manhattan'daki New York County ise 372. sırada yer aldı.

Morris County Komiseri Christine Myers, ilçenin park sistemi, iyi okulları ve birinci sınıf sağlık hizmetlerine erişimiyle övündü.

Myers, The Post'a "Herkesi buraya gelmeye, bir tur golf oynamaya, tekne gezisine, yüzmeye, yürüyüşe veya bisiklete binmeye; çiftliklerimizi gezmeye, çok sayıda festivalimizden birine katılmaya ve çok sayıda yerel ana caddemizde alışveriş yapmaya davet ediyoruz" dedi.