Winston'dan Kötü Haber

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaletindeki bir hayvanat bahçesinde yaşayan dünyanın en yaşlı gorillerinden biri olan goril hayatını kaybetti. Winston adlı gorilin, birden fazla sağlık sorunu nedeniyle San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Parkı'nda öldüğü açıklandı.

ABD'deki bir hayvanat bahçesinde yaşayan en yaşlı erkek gorillerden biri, 52 yaşında öldü. 

Winston isimli goril, Kaliforniya'daki San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Parkı'nda yaşam beklentisinden yaklaşık 20 yıl fazla yaşadı. 

Park, gorilin "yaşa bağlı çeşitli rahatsızlıklar için önemli tıbbi tedaviler gördüğünü" belirterek, 13 Temmuz'da vefat ettiğini duyurdu.

DURUMU KÖTÜLEŞMİŞTİ

Winston'ın mücadele ettiği rahatsızlıklar arasında kalp hastalığı, dejeneratif eklem hastalığı ve böbrek hastalığı da vardı. 

Park yetkilileri, gorilin "kötüleşen durumundan kaynaklanan komplikasyonların daha da artması nedeniyle yapılan dikkatli bir değerlendirme" sonucunda uyutulduğu bilgisini verdi.

Fox News Digital'a e-postayla ulaşan San Diego Safari Park'taki bakım uzmanları , Winston'ı "en iyimiz" olarak tanımladı.

TMX'in haberine göre  Winston , İngiltere'de özel bir sahibi tarafından sahiplenilmeden önce vahşi doğada doğan bir batı ova goriliydi.

ŞEFKATLİ BİR LİDERDİ

TMX'e göre, 1984 yılında San Diego Hayvanat Bahçesi'ne geldi ve o zamandan beri "sabırlı, nazik ve şefkatli bir birlik lideri" olarak tanınıyor. 

Winston ayrıca 2021 yılında veterinerlerin kalp rahatsızlığını da keşfetmesiyle COVID-19 tedavisi gören bilinen ilk büyük maymunlardan biri olarak tanındı. 

San Diego Hayvanat Bahçesi Yaban Hayatı İttifakı, bir basın açıklamasında Winston'ın "onu tanıma ayrıcalığına sahip olan herkes tarafından sevgiyle anılacağını" söyledi. 

200 KİLOGRAMA KADAR ÇIKABİLİYOR

Açıklamada, "San Diego Hayvanat Bahçesi Yaban Hayatı İttifakı, herkesi Winston'ın özverili yaban hayatı bakımı ve sağlık ekibi, personeli, gönüllüleri, ittifak üyeleri ve misafirlerine başsağlığı ve desteklerini paylaşmaya teşvik ediyor." ifadeleri yer aldı.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'na göre Batı ova gorilleri genellikle 200 kilograma kadar ağırlığa, 1,5 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor ve kritik derecede tehlike altında kabul ediliyor.

AFRİKA'DA YAŞIYORLAR

Hayvanların genellikle Afrika'nın yoğun ve ücra yağmur ormanlarında yaşadığı biliniyor, ancak popülasyonun çoğu "izole bataklıklarda ve Kongo Cumhuriyeti'nin ücra bataklık ormanlarında" bulunuyor.

Doğada goriller 30 veya 40 yıl yaşıyor insan bakımı altındaki goriller 50'li yaşlarına kadar yaşayabiliyor. 

Guinness Dünya Rekorları'na göre, dünyanın en yaşlı gorili Fatou, Nisan ayında Almanya'da 67. yaş gününü kutladı.