Yarıştan Çekilmesi İstenilen Biden'a Destekçilerinden Bir Darbe: Paralarını Geri İstiyorlar!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, seçim yarışında rakibi Donald Trump ile yaptığı ilk tartışmada sergilediği performans nedeniyle büyük bağışçılarını hayal kırıklığına uğrattı. Biden'ın performansından hayal kırıklığına uğrayan destekçileri, paralarının iade edilmesini istiyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, seçim yarışında rakibi Donald Trump ile yaptığı ilk tartışmada sergilediği performans nedeniyle büyük bağışçılarını hayal kırıklığına uğrattı. Geçtiğimiz hafta CNN stüdyolarında gerçekleşen 90 dakikalık oturumda Biden, sorulara tutarlı yanıtlar vermekte zorlandı ve birkaç kez söyleyeceklerini unuttu. Bu durum, 81 yaşındaki başkanın 4 yıl daha görev yapmak için çok yaşlı olduğu iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Biden'ın Kampanyası ve Bağış Durumu

Biden'ın kampanya yöneticisi Julie Chavez Rodriguez, tartışmadan bu yana geçen günlerde 33 milyon doların üzerinde bağış toplandığını ve yüzlerce yeni gönüllü başvurusunun geldiğini açıkladı. Ancak NBC News'e göre, tartışmaya katılan bağışçılar arasında Biden'ın performansından hayal kırıklığına uğrayan ve paralarının iade edilmesini isteyenler de bulunuyor.

Biden'a Çekilme Çağrıları

Biden'ın tartışmadaki zayıf performansı, başkanın çekilmesi için yapılan çağrıları artırdı. Biden, tartışma sonrası seçim kampanyası ve bağış toplama durağı olan North Carolina'dan dönüşünde, ABD başkanlarının dinlenme evi olan Thurmont Maryland'deki Camp David'e inzivaya çekildi. Tüm bu çağrılara rağmen Biden'ın seçim kampanyasına devam etmesi, başkanın yarıştan çekilmeyeceğini gösteriyor.