Yavru Köpeğin Merakı Yangına Yol Açtı: Facianın Eşiğinden Dönüldü!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde bir yavru köpeğin merakı neredeyse büyük bir facianın yaşanmasına sebep oluyordu. Küçük köpeğin evde dolaşırken yaptığı bir hareket, evi ateşe verdi. İşte o anlar...

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde, gece saatlerinde bir yavru köpeğin merakı neredeyse büyük bir facianın yaşanmasına sebep oluyordu. Küçük köpeğin evde dolaşırken yaptığı bir hareket, sahibinin evini ateşe verdi. Yetkililer, facianın eşiğinden dönülen o anların görüntülerini paylaştı.

Yangın Anı Kameralarda

Ev sahipleriyle yapılan görüşme ve güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu yangının, meraklı yavru köpeğin ocağı kazara çalıştırmasıyla başladığı anlaşıldı. Görüntülerde, köpeğin yukarıya atlayarak patilerini ocağın üzerine koyduğu ve aşağı inerken yanlışlıkla ocağı ateşlediği görüldü.

Akıllı ev sistemlerinin 'yüksek ısı' uyarısı ile uyanan ve yangın eve yayılmadan önce müdahale etmeye çalışan ev sahipleri, hızlıca yetkililere haber verdi. 

Yangın ihbarı üzerine hızla olay yerine giden itfaiye ekipleri, yangının ocağın üstünde başladığını belirledi. Neyse ki yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yetkililer gelene kadar yangına müdahale etmek isteyen ev sahiplerinden biri, duman zehirlenmesi sebebiyle yerel bir hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Olayda başka bir yaralanma yaşanmadı.