And Dağları'nda Kaybolan Dağcının Mumyaya Dönmüş Bedeni Bulundu! 22 Yıllık Gizem Çözüldü!

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan ve And Dağları’nın en yüksek zirvelerinden biri olan Huascarán Dağı’nda 22 yıl önce kaybolan dağcı William Stampfl’in mumyaya dönüşmüş cesedi, eriyen buzlar sayesinde bulundu.

And Dağları'nda Kaybolan Dağcının Mumyaya Dönmüş Bedeni Bulundu! 22 Yıllık Gizem Çözüldü!
10 Temmuz 2024 - 16:06

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan ve And Dağları’nın en yüksek zirvelerinden biri olan Huascarán Dağı’nda 22 yıl önce kaybolan dağcı William Stampfl’in mumyaya dönüşmüş cesedi, eriyen buzlar sayesinde bulundu. Stampfl, 2002 yılının Haziran ayında Peru’daki bu dağa tırmanmaya çalışırken meydana gelen bir çığ sonucu kaybolmuştu.

Uzun Süren Gizem Çözüldü

Yirmi iki yıl boyunca süren aramalar sonuçsuz kalmış ve Stampfl’in cesedi, karlı zirvenin altında saklı kalmıştı. Ancak, eriyen buzların yardımıyla cesedi, And Dağları’ndaki Cordillera Blanca bölgesinde keşfedildi. 59 yaşındaki dağcının donmuş kalıntıları, üzerinde hala kıyafetleri ve çizmeleriyle birlikte bulundu.

Ayrıca, Amerikan pasaportu da dahil olmak üzere, diğer eşyaları da cesedin yanında bulundu ve kimliğinin tespit edilmesini sağladı.

Ölümcül Çığ

William Stampfl, ABD'nin Kaliforniya eyaletinden, Steve Erskine ve Matthew Richardson isimli diğer iki dağcıyla birlikte Huascarán Dağı’na 19 günlük bir tırmanış macerasına çıkmıştı. Ancak, 24 Haziran 2002 tarihinde meydana gelen çığ, tırmanışlarını yarıda kesmiş ve dağcıları ölüm tuzağına sürüklemişti. Daha önce sadece Erskine’in cesedi bulunmuştu.

Dağcılar İçin Çekim Merkezi

Huascarán Dağı, 6.768 metre yükseklikte olup, Peru’nun başkenti Lima’nın kuzeyinde yer almaktadır. Dağcılar için önemli bir çekim merkezi olan bu dağ, karla kaplı zirveleri ve zorlu tırmanışlarıyla bilinir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com