Ankara'da Tarihi Anlar: ABD ve Rusya'dan Tarihi Casus Takası!

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya, Ankara’da gerçekleştirilen casus takasında tarihin en büyük esir değişim operasyonlarından birine imza attı.

Ankara'da Tarihi Anlar: ABD ve Rusya'dan Tarihi Casus Takası!
01 Ağustos 2024 - 18:00 - Güncelleme: 01 Ağustos 2024 - 18:13

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya, Ankara’da gerçekleştirilen casus takasında tarihin en büyük esir değişim operasyonlarından birine imza attı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda düzenlenen bu geniş kapsamlı operasyon, iki ülkenin uçaklarının Esenboğa Havalimanı'na inmesiyle başladı.

MİT'ten yapılan açıklamada, “Son dönemin en geniş kapsamlı olan bu takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir” denildi. Operasyon kapsamında, Wall Street Journal muhabiri Ivan Gershckovic de dahil olmak üzere birçok tutuklu serbest bırakıldı.

Takas edilenler arasında ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan, Belarus’ta cezaevinde bulunan Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yashin ve Almanya’da cezaevinde bulunan FSB subayı Vadim Krasikov da bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, 7 ülkeden toplam 26 mahkumun takas edildiği belirtildi. ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus’tan gelen mahkumlar, Ankara’daki operasyonla ülkelerine gönderildi.

Son yıllarda gerçekleştirilen en büyük çaplı esir değişimlerinden biri olarak tarihe geçeceği ifade edilen bu operasyon uluslararası arenada yankı uyandırırken, Türkiye'nin bölgedeki arabuluculuk rolü bir kez daha ön plana çıktı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com