Arızalanan Ottoman yatağı çöktü, 39 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

İngiltere'de 39 yaşındaki 2 çocuk annesi Helen Davey, 'Ottoman Bed' olarak bilinen Osmanlı yatağının aniden çökmesi sonucu başından yaralanarak boğuldu.

15 Ekim 2024 - 12:08

İngiltere'nin kuzeydoğusunda yaşanan trajik olayda Helen Davey, otoman stilindeki yatakının depolama alanına eğildiği sırada matrasın beklenmedik bir şekilde düşmesiyle başından yaralandı ve yatağın tabanı ile matras arasında sıkışarak boğuldu.

Davey’nin ölümüne ilişkin yapılan otopsi, yatak mekanizmasındaki bir gaz pistonunun arızalı olduğunu ortaya koydu. Coroner Jeremy Chipperfield, bu tür arızalı yatakların gelecekte ölüm riski oluşturduğuna dikkat çekerek, Birleşik Krallık’ın Ticaret ve İş Bakanı’na yazdığı mektupta, bu durumun ciddiyetine dair uyarıda bulundu.

Chipperfield, “Olay sırasında elde edilen kanıtlar, endişe verici unsurları ortaya çıkardı,” dedi ve ekledi: “Eyleme geçilmediği takdirde gelecekte benzer ölümlerin gerçekleşme riski vardır. Bu konuyu rapor etme görevimdir.” 

Davey’nin ölümüyle ilgili detaylarda, “Mekanın depolama alanına eğildiği sırada, matras platformu beklenmedik bir şekilde inerek, boynunu yatağın yan panelinin üst yüzeyine sıkıştırdı. Kurtulamayan Davey, pozisyonel asfiksiden hayatını kaybetti,” ifadelerine yer verdi.

Ottoman yataklar, yatak ve depolama çözümünü birleştiren mobilyalardır ve altındaki depolama alanına erişim sağlayan bir kaldırma mekanizması içerir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com