Arizona Türk-Amerikan Topluluğu, Eğitim Bakanlığı'nın "Asur Soykırımı" İddialarını Kınadı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaletinde yaşayan Türk-Amerikan Topluluğu, Arizona Eğitim Bakanlığı'nın tarihi gerçeklerle bağdaşmayan ve "Asur soykırımı" olarak nitelenen iddiaları müfredata dahil etme yönündeki kararını kınadı.

Arizona Türk-Amerikan Topluluğu, Eğitim Bakanlığı'nın "Asur Soykırımı" İddialarını Kınadı!
13 Eylül 2024 - 02:07

Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaletinde yaşayan Türk-Amerikan Topluluğu, Arizona Eğitim Bakanlığı'nın okul müfredatına yönelik aldığı tek taraflı kararları kınadı.

TASFO,  (Turkish-American Security Foundation) Bakanlığın tarihi gerçeklerle bağdaşmayan ve "Asur soykırımı" olarak nitelenen iddiaları müfredata dahil etme yönündeki kararına büyük bir hayal kırıklığı duyduklarını ifade etti.

TASFO, I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'nun, vatanlarını savunmak amacıyla çeşitli savaşçı gruplarla mücadele ettiğini belirtti. Bu savaşçı grupların etnik Yunanlılar, Ermeniler ve Asurlulardan oluştuğunu, bunların dönemin Rus, İngiliz ve Fransız imparatorlukları tarafından desteklendiğini vurguladı. Türk-Amerikan temsilcileri, savaş sırasında Osmanlı İmparatorluğu'nun ve müttefik Kürt aşiretlerinin savunma mücadelesinin, mevcut "soykırım" iddialarıyla çarpıtıldığını iddia etti.

Çocuklar Hedef Haline Getiriliyor!

TASFO, "Asur soykırımı" iddialarının 1948 Soykırım Sözleşmesi uyarınca geçerliliği olmayan iddialar olduğuna dikkat çekti ve bu tür temelsiz iddiaların okul kitaplarına dahil edilmesinin çocukları hedef haline getirebileceğini belirtti. Çocukların nefret propagandası ve yanlış bilgiye maruz kalmasının endişe verici olduğunu vurgulayan topluluk, eğitim müfredatının tarafsız ve objektif bilgi sunması gerektiğini ifade etti.

Yasal İşlem Başlatılabilir!

Türk-Amerikan topluluğu, Arizona Eğitim Bakanlığı'ndan bu iddiaların araştırılması ve tarihsel çatışmanın her iki tarafını da dikkate alarak bir inceleme yapılmasını talep etti. Ayrıca, Arizona merkezli Türk-Amerikan Dayanışma Kültür ve Eğitim Vakfı (TASCEF) ile New York merkezli Türk-Amerikan Güvenlik Vakfı'nın (TASFO), bu karara karşı yasal işlem başlatmayı ve tüm yasal yolları aramayı planladığını duyurdu.

TASFO Başkanı J. F. Özonur, "Bu temelsiz iddiaların müfredata dahil edilmesinin sadece adaletsiz değil, aynı zamanda çocuklarımızın güvenliğini tehlikeye atacağına inanıyoruz" dedi. Özonur, konunun daha fazla araştırılmasını ve gerekirse diğer Türk-Amerikan STK'larının da bilgilendirilerek toplu dava açılabileceğini belirtti.

Arizona Eğitim Bakanlığı'nın kararına yönelik itirazlar ve olası yasal süreçler, bu konunun nasıl şekilleneceği konusunda belirleyici olacak. Topluluk, bu sürecin adil ve kapsamlı bir şekilde yürütülmesini talep ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com