Avrupa'yı Derinden Sarsan Uyarı Yeni Bir Çernobil Korkusu

Amerika Birleşik Devletleri’nin emekli subayı Stanislav Krapivnik, Avrupa’nın potansiyel bir nükleer felaketle karşı karşıya olabileceğini öne sürdü.

Avrupa'yı Derinden Sarsan Uyarı Yeni Bir Çernobil Korkusu
18 Ağustos 2024 - 21:37 - Güncelleme: 18 Ağustos 2024 - 21:41

Amerika Birleşik Devletleri’nin emekli subayı Stanislav Krapivnik, Avrupa’nın potansiyel bir nükleer felaketle karşı karşıya olabileceğini öne sürdü. Kursk bölgesinde Ukrayna güçlerinin Kursk Nükleer Santrali'ne yönelik bir saldırısının Avrupa'nın büyük bölümünü etkileyen bir Çernobil benzeri krize yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Krapivnik, Ukrayna'nın Şubat 2022'de başlayan Rusya işgalinin ardından gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlar çerçevesinde Kursk bölgesinin risk altında olduğunu belirtti. Kursk Nükleer Santrali'nin hedef alınması halinde, soğutma sistemlerinde yaşanacak bir arıza nedeniyle nükleer erime tehlikesi doğabileceği ve bunun Avrupa'nın geniş bir bölümünü etkileyebileceğini vurguladı. Özellikle rüzgarın kuzeybatıdan esmesi durumunda radyoaktif serpintilerin Polonya, Almanya, Danimarka ve İskandinav ülkelerine ulaşabileceğini belirtti.

Krapivnik'in uyarıları, nükleer santrallerin potansiyel tehlikelerine dair küresel endişeleri bir kez daha gündeme getiriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com