Başkonsolos Reyhan Özgür İçin Veda Resepsiyonu

Amerika Birleşik Devletleri New York şehrindeki Türkevi'nde, görev süresi dolan New York Başkonsolosu Reyhan Özgür için bir veda resepsiyonu düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonu, ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli sizler için takip etti.

Başkonsolos Reyhan Özgür İçin Veda Resepsiyonu
09 Ağustos 2024 - 09:17 - Güncelleme: 09 Ağustos 2024 - 10:36

15 Ağustos 2020'den beri Türkiye'nin New York Başkonsolosu olarak görev yapan Başkonsolos Reyhan Özgür'ün görev süresinin dolması nedeniyle bir veda resepsiyonu düzenlendi.

New York'taki Türkevi'nde düzenlenen, Türk Amerikan toplumundan çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda bir konuşma yapan Başkonsolos Reyhan Özgür, "Büyük bir onurla devraldığım New York Başkonsolosluğu'nda 4 yılın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Gururla görev yaptığım bu süre zarfında, öncelikle siz değerli Türk Amerikan toplumunun değerli üyelerine şükranlarımı sunmak istiyorum. Hem başkonsolosluğumuza hem çalışanlarımıza yardımlarınız, samimiyetiniz için, hem de aileme ve bana karşı göstermiş olduğunuz sıcak ilgi ve destek için gerçekten minnettarım. Bu görevim esnasında birçok güçlükle karşılaşıldı ve bunların aşılmasında en büyük desteği Türk Amerikan toplumundan, sizlerden aldım" dedi.

Başkonsolos Reyhan Özgür ve eşi Ceren Özgür daha sonra resepsiyona katılan Türk Amerikan toplumu üyeleriyle fotoğraf çektirdi. 

REYHAN ÖZGÜR KİMDİR?

Reyhan Özgür, 1978 yılında Kırcaali'de doğdu. 2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Başkonsolos Özgür, 2004 yılında Dışişleri Bakanlığı'na katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında, NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma İşleri Genel Müdür Yardımcılığı'nda Daire Başkanı (2018-2019), Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın Özel Kalem Müdürü (2019-2020) olarak görev yaptı.

2007-2009 yılları arasında Irak Bağdat Büyükelçiliği'nde Üçüncü Katip, 2009-2012 yılları arasında Brüksel'deki NATO Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği'nde İkinci Katip ve Müsteşar, 2014-2018 yılları arasında ise New York Türkiye Başkonsolosluğu'nda Başkonsolos Yardımcısı olarak görev yaptı. 15 Ağustos 2020 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu olarak görev yapmaktaydı. Başkonsolos Özgür evli ve iki çocuk babasıdır.

Öte yandan görev süresi dolan Reyhan Özgür'ün yerine Ulanbator Büyükelçiliği görevini yürüten Muhittin Ahmet Yazal'ın atanacağı iddia edildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com