BBC ilham veren 100 kadın listesini açıkladı: Listede Türk bilim insanı da var

İngiliz yayın kuruluşu BBC, 2023 yılında ilham veren 100 kadın listesini açıkladı. Listede meme kanserinin ultrasonla erken teşhisi için giyilebilir "elektronik sütyen" icat eden, Türk bilim insanı Prof. Dr. Canan Dağdeviren de yer aldı.

BBC ilham veren 100 kadın listesini açıkladı: Listede Türk bilim insanı da var
22 Kasım 2023 - 15:48

BBC 2023’te ilham veren 100 kadın listesinde çalışmalarını Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) sürdüren Türk bilim insanı Prof. Dr. Canan Dağdeviren’e de yer verdi. Prof. Dr. Dağdeviren, listenin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “BBC’nin 11.’sini düzenlediği dünyanın dört bir yanından seçilen 100 ilham verici ve etkili kadın listesine seçilmiş olmaktan, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bu listede Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ederek ‘Biz de varız’ diyebilmekten dolayı çok mutluyum. Kadınlar için icat ettiğim medikal cihaz buluşlarım dünya kadınlarına ve Onlar’ı sevenlere armağan olsun. Çok yaşa Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

MICHELLE OBAMA DA LİSTEDE

Ayrıca listede, Amerika Birleşik Devletleri’nin eski First Lady'si Michelle Obama, insan hakları avukatı Amal Clooney, Ballon d'Or ödüllü futbolcu Aitana Bonmatí, yapay zeka uzmanı Timnit Gebru, feminist ikon Gloria Steinem, Hollywood yıldızı America Ferrera ve güzellik markası sahibi Huda Kattan gibi birçok isim de yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com