Berly Kasırgası Teksas'a Doğru İlerliyor

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Kasırga Merkezi'ne göre, Berly Kasırgası çarşamba günü Jamaika yakınlarından, perşembe günü Cayman Adaları yakınlarından geçerek cuma günü Meksika'nın Yucatan Yarımadası'na ulaşacak. Uzmanlara göre kasırganın sonraki durağı Teksas.

Berly Kasırgası Teksas'a Doğru İlerliyor
04 Temmuz 2024 - 14:09 - Güncelleme: 04 Temmuz 2024 - 14:18

Beryl Kasırgası, Karayipler'de en az 6 kişinin ölümüne yol açtıktan sonra 4 Temmuz hafta sonunda ABD'yi vuracak. Meteorologlara göre kasırga, hafta sonu sonu ya da pazartesi sabahı Teksas'a doğru ilerleyecek ve burada Körfez Kıyısı'nı tropikal bir fırtınaya dönüştürecek.

Ulusal Hava Durumu Servisi'nin çarşamba günkü tahminlerine göre, Beryl'in dış yağmur bantlarının pazartesi sabahı Teksas kıyılarına doğru esmesi tahmin ediliyor. Berly Kasırgası'nın tahmini rotası, fırtınanın güney Teksas kıyılarına ulaşabileceğini gösteriyor. Ancak Beryl'in Yucatan Yarımadası'na çarptıktan sonra ne kadar güçlü kalacağı henüz belli değil; bu durum fırtınanın şu anki büyük kasırga statüsünü zayıflatabilir. 

Fox Hava Durumu Meteoroloji Uzmanı Samantha Thomas, Beryl Kasırgası yön değiştirse bile rüzgar, yağmur ve geri çekilme akıntılarının Teksas Körfez Kıyısı'na ulaşma ihtimalinin yüksek olduğu konusunda uyardı. Thomas, "Güney Teksas'ta bulunan veya buralara seyahat eden herkes hafta sonu bunu aklında tutmalı ve özellikle kıyı şeridinde olanlar hazırlıklarını yapmalı" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com