Beyin Ameliyatı Olan Hastanın Kafatası Kayboldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia eyaletinde bulunan Atlanta kentindeki Emory Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ameliyatı olan bir hastanın kafatası parçası kayboldu.

Beyin Ameliyatı Olan Hastanın Kafatası Kayboldu
20 Ağustos 2024 - 19:10 - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 - 19:19

Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia eyaletinde bulunan Atlanta kentindeki Emory Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ameliyatı olan bir hastanın kafatası parçası kayboldu. Hasta, hastaneye dava açtı. 

Fernando Cluster, Eylül 2022'de geçirdiği beyin kanaması sonrası hastaneye yatırıldı ve ameliyat sırasında kafatasının bir parçası çıkarıldı. Ancak, iki ay sonra bu parça kayboldu ve hastane personeli, yerine konacak parçayı bulamadı.

Hastane, kaybolan parçanın diğer hastaların tanımlanamayan kemik parçalarıyla karışmış olabileceğini öne sürdü. Bunun sonucunda, Cluster'a sentetik bir yedek parça takıldı ve hastanede kalış süresi uzadı ancak Cluster, kısa süre sonra enfeksiyon kaptı.

Cluster, 146.800 dolarlık hastane faturasını ödeyemedi, bu fatura arasında sentetik kemik kapak için 19.000 dolarlık bir ücret de bulunuyordu. Cluster ve eşi Melinda, hastaneye karşı dava açarak, hem fiziksel ve duygusal acı çekmeleri hem de gereksiz tıbbi masraflar nedeniyle tazminat talep ediyorlar.

Davada, hastanenin ihmali vurgulanırken, avukatı, davanın asıl odak noktasının hastanenin umursamaz tutumu olduğunu belirtti. Hastane yetkilileri, devam eden dava hakkında yorum yapmayı reddetti fakat hastalara kaliteli bakım sağlamaya olan bağlılıklarını yinelediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com