'Beyrut'ta Yaralandım' Diyerek 650 Bin Dolar Toplayan Rahip, Parayı Estetiğe Yatırdı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde bulunan Fransisken kilisesine mensup bir rahip, Beyrut'ta klinik işlettiği iddiasıyla topladığı 650 bin doları kişisel lüks harcamalarına kullandığı gerekçesiyle yargılanıyor.

'Beyrut'ta Yaralandım' Diyerek 650 Bin Dolar Toplayan Rahip, Parayı Estetiğe Yatırdı!
28 Ağustos 2024 - 18:45 - Güncelleme: 28 Ağustos 2024 - 18:55

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde bulunan Fransisken kilisesine mensup bir rahip, Beyrut'ta klinik işlettiği iddiasıyla topladığı 650 bin doları kişisel lüks harcamalarına kullandığı gerekçesiyle yargılanıyor. Rahip Pawel ‘Paul’ Bielecki, dolandırıcılıkla suçlanıyor ve suçlu bulunması halinde 40 yıl hapis cezası alabilir.

Doktor Olduğunu İddia Etti

İddianameye göre, 2015 ile 2024 yılları arasında bağış yoluyla topladığı parayı yanlış bir şekilde kullandığı belirtilen Bielecki, kendisinin Lübnan'da bir doktor olduğunu ve iki klinik işlettiğini ileri sürdü. Oysa ki, rahibin iddia ettiği hastaneler ve ambulansların gerçekte var olmadığı, bu konuda radyo kanalları ve internet siteleri üzerinden bağış topladığı ifade ediliyor.

Bielecki, 2020 yılında Beyrut'ta meydana gelen büyük patlamada yaralandığını ve kliniğinin zarar gördüğünü öne sürerek bağış topladı. Ancak, iddialara göre, yaralandığı dönemde New York'ta lüks restoranlarda ve kafelerde harcamalar yapt

Savcılığın hazırladığı iddianamede, rahibin topladığı paranın yaklaşık 600 bin dolarını kişisel harcamaları için iki kredi kartına yatırdığı, ayrıca lüks restoranlarda yemekler yediği, aylık 334 dolarlık spor salonu üyeliği ve Hamptons'ta tatiller yaptığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra, kendi banka hesabına 50 bin dolar transfer eden Bielecki'nin, 15 bin doları da estetik ameliyatlar için harcadığı ifade ediliyor.

Yargı süreci devam eden Bielecki, suçlu bulunması durumunda uzun bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com