Biden, Milton Kasırgası Nedeniyle Seyahatlerini Erteledi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Milton Kasırgası nedeniyle Almanya ve Angola’ya yapmayı planladığı seyahatleri erteleyerek, Washington'da kalma kararı aldı.

Biden, Milton Kasırgası Nedeniyle Seyahatlerini Erteledi
08 Ekim 2024 - 22:14 - Güncelleme: 08 Ekim 2024 - 22:21

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, yaklaşmakta olan Milton Kasırgası nedeniyle Almanya ve Angola’ya yapmayı planladığı seyahatleri erteleyerek, Florida'ya doğru ilerleyen fırtınayı takip etmek üzere Washington'da kalma kararı aldı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, bu kararın fırtınanın "öngörülen yörüngesi ve gücü" dikkate alınarak alındığını belirtti.

Başkan Biden’ın perşembe akşamı Berlin’de Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesi ve ABD'nin Ramstein hava üssünde Ukrayna’daki savaşla ilgili bir zirveye ev sahipliği yapması bekleniyordu. Ancak bu önemli toplantılar, fırtına nedeniyle ertelenmiş oldu.

Biden, ocak ayında sona erecek görev süresi dolmadan Afrika’ya gitme sözü vermişti, ancak bu seyahatin ne zaman gerçekleştirileceği henüz belirsiz. Fırtınanın Florida'ya ilerlemesi sırasında, doğu sahilinin bazı bölgelerinde de uyarılar yapılmaya başlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com