Biden Sığınma Başvurularını Durdurdu

ABD Meksika sınırında sığınma başvuruları durduruldu. Kararı göçmenlik ve insan hakları avukatı Okan Şengün duyurdu.

Biden Sığınma Başvurularını Durdurdu
28 Haziran 2024 - 09:19

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, sınırda sığınma başvurularını durdurma kararı aldı. Haberi ABD'de 50 eyalette hizmet veren OkanLaw Göçmanlik Hukuk Bürosu kurucusu göçmenlik ve insan hakları avukatı Okan Şengün duyurdu. 

Bu karar en çok Meksikalıları ve Meksika'nın kabul ettiği milletleri etkiliyor. Meksikalı göçmenler hızla gönderilirken diğer ülkelerden gelenler ABD'da kalabiliyor. ABD İç Güvenlik Bakanı maliyetler ve diplomatik konular nedeniyle birçok ülkeye sınır dışı etmenin zor olduğunu söylüyor. 

KARARNAME İMZALAMIŞTI

Joe Biden, geçen ay başında ABD-Meksika sınırını yasa dışı göçmen girişlerine geçici olarak kapatan başkanlık kararnamesini imzalayarak, Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasındaki en önemli tartışmalardan sınır güvenliği konusunda bugüne kadarki en dikkat çekici adımını atmıştı. 

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın, ülkenin güney sınırından yasa dışı göçmen girişlerinin günlük üst limiti aşmasının ardından başkanlık kararnamesine onay verdiğini duyurmuştu. 

Buna göre Biden, ABD-Meksika sınırını yasa dışı göçmen girişlerine geçici olarak ve derhal kapatacak kararnameyi yürürlüğe koyarak, sınır güvenliği konusunda bugüne kadarki en dikkat çekici adımını atmıştı. 

BM TEPKİ GÖSTERDİ

Biden'ın kararnamesi, günlük 2 bin 500 olan üst limitin son aylarda aşılması nedeniyle yasa dışı sınır geçişlerinin derhal durdurulmasını ve sınır muhafızlarının yasa dışı göçmenleri sınır dışı etmesini öngörüyor.

Birleşmiş Milletler (BM), ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD-Meksika sınırını yasa dışı göçmen girişlerine geçici olarak kapatan başkanlık kararnamesini imzalamasıyla ilgili, "sığınma talep etmenin temel bir insan hakkı" olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Florencia Soto Nino, ülkelerinde zulme uğrama korkusu taşıyan kişilerin güvenli bölgeye erişimi olması gerektiğini vurguladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com