Biden ve yönetimine soykırıma müdahale etmedikleri için dava açıldı!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli insan hakları örgütü Anayasal Haklar Merkezi (CCR), Gazze halkına yapılan soykırıma müdahale etmedikleri gerekçesiyle Başkan Joe Biden ve yönetimine dava açtığını bildirdi.

Biden ve yönetimine soykırıma müdahale etmedikleri için dava açıldı!
14 Kasım 2023 - 11:39 - Güncelleme: 14 Kasım 2023 - 11:51

Amerika Birleşik Devletleri merkezli insan hakları örgütü "Anayasal Haklar Merkezi (CCR)", Gazze halkına yönelik yapılan soykırıma müdahale etmedikleri gerekçesiyle Başkan Joe Biden ve yönetimine dava açtığını bildirdi.

CCR, aralarında sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu çok sayıda Filistinli grup adına şikayette bulundu.

Şikayet dilekçesinde, "Bu dava, Filistinliler adına, bir halkın yok edilmesi anlamına gelen soykırımı önleme yükümlülüğünün yerine getirilmesi için açılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, Gazze'de devam eden "soykırımın" şu ana kadar davalılar Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından İsrail'e verilen koşulsuz destek sayesinde mümkün olduğu savunuldu.

ABD'nin, şu anda Gazze halkına karşı soykırım uygulayan yetkililer üzerinde caydırıcı etki oluşturabilecek mevcut araçlara sahip olduğu ifade edildi.

Biden ve yönetimi, sarsıcı sayıda sivil kayıplara rağmen İsrail'in ABD'nin askeri yardımını kullanmasına sınırlama getirilmesi çağrılarını reddetmekle de suçlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com