Bilim İnsanı Marie Curie'nin Defteri Hala Radyasyon Yayıyor!

Ünlü bilim insanı Marie Skłodowska Curie'nin laboratuvar çalışmaları sırasında kullandığı defterin fotoğraflarını paylaştı. Curie'nin notlarının bulunduğu laboratuvar defterinin hala radyoaktivite yaydığı belirtildi.

Bilim İnsanı Marie Curie'nin Defteri Hala Radyasyon Yayıyor!
06 Temmuz 2024 - 21:08 - Güncelleme: 06 Temmuz 2024 - 21:12

Nobel Ödülleri resmi hesabı, radyoaktivite alanında çığır açan Marie Skłodowska Curie'nin ölüm yıl dönümü dolayısıyla, ünlü bilim insanının laboratuvar çalışmaları sırasında kullandığı defterin fotoğraflarını paylaştı.

Curie'nin notlarının bulunduğu laboratuvar defterinin hala radyoaktivite yaydığı belirtildi. 4 Temmuz 1934'te aplastik anemi nedeniyle hayatını kaybeden Curie'nin 1899-1902 yılları arasında tuttuğu bu defter, 90 yıldan uzun bir süredir radyoaktif özelliklerini koruyor ve uzun yıllar boyunca da bu durumun devam edeceği ifade ediliyor.

Marie Curie, bilim dünyasına polonyum ve radyumu keşfetmesiyle ve radyumu saf bir metal olarak izole etmesiyle adını altın harflerle yazdırmıştı. İki Nobel Ödülü sahibi olan Curie, 1903'te fizik dalında, 1911'de ise kimya dalında ödüle layık görülmüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com