Bilim insanları kanser çalışmalarında etkili olabilecek yeni bir organ keşfetti

Bilim insanları, tümör tedavisi için radyoaktif glikoz enjekte edilmiş hastalarda, CT ve PET taraması yaptıkları bir süreçte yeni bir organ keşfi gerçekleştirdiler. Yeni keşfedilen organın kanser çalışmalarında etkili olabileceğine inanıyorlar.

Bilim insanları kanser çalışmalarında etkili olabilecek yeni bir organ keşfetti
15 Aralık 2023 - 13:24

Hollanda Kanser Enstitüsü’nden bilim insanları, tümör tedavisi için radyoaktif glikoz enjekte edilmiş hastalarda, CT ve PET taraması yaptıkları bir süreçte yeni bir organ keşfi gerçekleştirdiler.

Bu organ, yüzün hemen alt kısmında, burnun arkasında burun boşluğunun boğazla buluştuğu yerde bulunuyor ve “ burun ile ağzın ardındaki bölgeyi nemlendirme “ görevi yapıyor.

CT ve PET taramalarını inceleyen ekip, enjeksiyon sırasında baş içindeki iki alanın aydınlandığını fark ederek burada bir çift tükürük bezi olduğunu farkettiler ve onlara ‘tubarial tükürük bezi ‘ adını verdiler. Uzmanlar, bezlerin bu kadar uzun süre nasıl fark edilmediği konusunda şaşkınlıklarını ifade ettiler.

Hollanda Kanser Enstitüsü’nden radyasyon onkoloğu Dr. Wouter Vogel, bezlerin çok hassas görüntüleme gerektirdiğini ve çok erişilebilir olmadıkları için fark edilmediklerini belirtti. Vogel, ”İnsanların üç set büyük tükürük bezine sahip olduğu biliniyor “dedi.

Bezler, Organ Olarak Sınıflandırılabilir Mi ?

İnsan vücudundaki bezler, vücutta özelleşmiş işlevleri yerine getiren yapılar olup,genellikle salgı görevi görürler ve organ olarak sınıflandırılabilirler.

Bilim insanları, söz konusu bulguların, radyoterapi alan kanser hastalarına yardımcı olabileceğini düşünüyor çünkü tedavinin bir kısmının tubarial tükürük bezleri ile bağlantılı olduğuna inanıyorlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com