Bilim İnsanlarından Sevindiren Haber Sağlıklı Şeker

Şekerin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, bilim insanlarını daha sağlıklı alternatifler geliştirmek için harekete geçirdi.

Bilim İnsanlarından Sevindiren Haber Sağlıklı Şeker
06 Ağustos 2024 - 19:54 - Güncelleme: 06 Ağustos 2024 - 20:05

Şekerin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, bilim insanlarını daha sağlıklı alternatifler geliştirmek için harekete geçirdi. Bilim dünyası, şekerin sağlık risklerini azaltmak adına yenilikçi araştırmalar yürütüyor.

Harvard Üniversitesi'nden Dr. Sam Inverso ve ekibi, şekeri lif haline dönüştüren bir enzimin geliştirilmesi üzerine çalışıyor. Bu yenilikçi enzim, marketlerde satılan çikolata barlarına eklenecek ve şekerin bağırsaklarda lif haline gelmesini sağlayarak şeker alımını yüzde 30 oranında azaltabilecek. Dr. Inverso, “Şekerin kendisinde bir sorun yok. Sorun, bizim çok fazla şeker tüketmemiz,” diyerek şeker tüketiminin düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

San Francisco merkezli Biolumen firması da şekerin emilimini hedefleyen devrim niteliğinde bir ürün geliştiriyor. Monch Monch adı verilen mikroskobik süngerlerle yapılan içecek, şekeri emerek vücudun yükünü azaltıyor. Biolumen'in kurucu ortağı Dr. Robert Lustig, bu süngerlerin mideye ulaştığında şişerek şekeri bağladığını ve bir gram Monch Monch'un altı gram şekeri emebildiğini belirtiyor. Lustig, ürünün bir gıda takviyesi olarak kullanılabileceğini ve bazı gıda firmalarıyla görüşmelerde bulunduklarını ifade ediyor.

Gıda firmalarıyla iş birliği yapan yatırım şirketi Manna Tree Partners'dan Steve Young, Amerikan toplumunda ciddi bir şeker bağımlılığı oluştuğunu ve "Şeker yeni tütün haline geldi" şeklinde uyarılarda bulunuyor.

Bilim insanları ve araştırmacılar, sağlıklı şeker alternatiflerinin geliştirilmesiyle, şekerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmeyi hedefliyor. Şekerin dönüşümünü sağlayacak bu yenilikçi çözümler, gıda sektöründe büyük bir değişimin habercisi olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com