Boeing'de büyük kıyım! Çok sayıda kişi işten çıkarılacak

Boeing, iş gücünde köklü bir değişiklik yaparak 17 bin çalışanını işten çıkarma kararı aldı. CEO Kelly Ortberg, işten çıkarmaların yöneticileri de kapsayacağını duyurdu.

Boeing'de büyük kıyım! Çok sayıda kişi işten çıkarılacak
12 Ekim 2024 - 21:27

Boeing, iş gücünün yüzde 10’unu azaltarak yaklaşık 17 bin çalışanını işten çıkarma kararı aldığını açıkladı. İşten çıkarmalar, yöneticiler, yönetici yardımcıları ve diğer çalışanları da kapsayacak şekilde önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek.

Boeing CEO'su Kelly Ortberg, çalışanlara gönderdiği e-postada bu kararın detaylarını ve organizasyonda nasıl etkiler yaratacağını gelecek hafta paylaşacaklarını bildirdi. Ayrıca, iş gücündeki bu azalma ile birlikte 777X uçağının ilk teslimat tarihinin de 2026’ya ertelendiğini duyurdu.

Son yıllarda zorlu süreçlerden geçen Boeing, 737 Max uçaklarıyla ilgili sorunlar ve 30 binden fazla çalışanın grevde olması gibi birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Ortberg, süreç boyunca güvenlik, kalite ve müşteri hizmetine olan bağlılıklarını sürdüreceklerini vurguladı. Şirket, bu zorlu kararın arkasındaki sebepler ve gelecekteki planlarıyla ilgili daha fazla bilgi vermek için hazırlıklara başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com