Brownstone Nasıl Bir Şehir Klasiği Oldu?

Amerika Birleşik Devletleri New York City'nin ünlü Brownstone evlerinin tarihini ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli sizin için araştırdı.

Brownstone Nasıl Bir Şehir Klasiği Oldu?
07 Ağustos 2024 - 08:14 - Güncelleme: 07 Ağustos 2024 - 08:40

New York City'deki kahverengi taşların çoğu aynı yerden geliyordu: Portland, Connecticut'ta bulunan Portland Kahverengi Taş Ocağı. Kahverengi taş ilk olarak bir yapı malzemesi olarak popüler olduğunda, 19. yüzyılda taş Connecticut'ta kesiliyor, mavnalara yerleştiriliyor ve Hudson ve East Nehirleri boyunca taş depolama alanlarına boşaltıldığı şehre taşınıyordu.

19. yüzyılın ortalarında, ilk sıra evlerden bazıları inşa edildiğinde, Amerikalılar Romantik Klasisizm ideallerine, özellikle de sanatsal hareketin doğaya hayranlığına oldukça takıntılı hale gelmişti. Sanayi Devrimi o zamana kadar üretimde yaygın bir akışkanlaşmaya yol açtı,  birçok yeni bina inşa edildi.

Lüksün tadına bakmak isteyen orta sınıf şehir evi ve sıra ev sahipleri için kahverengi taş doğru yoldu. Az bir parayla bir ev sahibi, altı inçlik kahverengi taş bir cephe inşa ettirebilir, bir sundurma, yükselen bir merdiven ve arzu ettikleri diğer güzel oymalı aksesuarlarla tamamlayabilirdi.

Portland Brownstone Quarry, 300 yıl faaliyet gösterdikten sonra 2012 yılında tamamen kapatıldı. Dünyanın dört bir yanında brownstone çıkarılan başka yerler olmasına rağmen, uzmanlar Portland'dan gelen taşa benzeyen hiçbir şeyin olmadığını söylüyor.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com