Bu Bankada Hesabınız Varsa Çekin

Amerika Birleşik Devletleri Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli bir bankanın kapatıldığını ve varlıklarının Fulton Bank'a satıldığını duyurdu.Haberin ardından herkes ATM'lere koştu.

Bu Bankada Hesabınız Varsa Çekin
15 Temmuz 2024 - 10:29 - Güncelleme: 15 Temmuz 2024 - 11:05

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın kapatıldığını, varlıklarının Fulton Bank'a satıldığını açıkladı.

FDIC'nin açıklamasına göre, Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi tarafından kayyum atanmış olan Republic First Bank'ın faaliyetleri sonlandırıldı. 

FDIC'nin bildirdiğine göre, mevduat sahiplerinin korunması amacıyla Fulton Bank ile neredeyse tüm mevduatın ve büyük bir kısmı Republic First Bank'ın varlıklarının satın alınması için anlaşma sağlandı.

Açıklamada, Republic First Bank'ın New Jersey, Pennsylvania ve New York'taki 32 şubesinin Fulton Bank şubeleri olarak yeniden açılacağı ve Republic First Bank müşterilerinin artık Fulton Bank müşterileri olacağı belirtiliyor. FDIC'nin verilerine göre, 31 Ocak itibarıyla Republic First Bank'ın toplam varlıkları yaklaşık 6 milyar dolar ve toplam mevduatı ise yaklaşık 4 milyardı.

Bankanın iflasının FDIC'ye maliyetinin ise 667 milyon dolar olması bekleniyor. Republic First Bank'ın iflası bu yıl ABD'deki ilk banka iflası oldu. Müşterilerin, iflas haberinin duyulmasının ardından paralarını çekmek için ATM'lere koştuğu iddia ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com