California'da plastik poşetlere yeni yasak: 2026'dan itibaren geçerli olacak

California, 2026 yılından itibaren marketlerde “yeniden kullanılabilir” poşetler de dahil olmak üzere tüm plastik poşetleri yasaklayarak çevre koruma çabalarını güçlendiriyor.

California'da plastik poşetlere yeni yasak: 2026'dan itibaren geçerli olacak
10 Ekim 2024 - 19:29

California'da yaşayanlar için market alışverişi, Ocak 2026'dan itibaren daha da zorlaşacak. Yeni düzenlemeyle birlikte, “yeniden kullanılabilir” poşetler de dahil olmak üzere plastik poşetlerin mağaza kasalarında kullanımı yasaklanacak. Bu, on yıl önce tek kullanımlık plastik poşetlerin yasaklanmasının ardından gelen bir adım olarak, mevcut kuralları daha da katı hale getirecek.

Daha önce, mağazalar geri dönüşüm standartlarını karşılayan daha kalın yeniden kullanılabilir çantaları satabiliyordu. Ancak, yasayı öneren Senatör Catherine Blakespear, bu poşetlerin neredeyse hiçbiri geri dönüştürülmediği veya yeniden kullanılmadığını belirtti. Bu durum, çoğu poşetin çöp sahalarına gitmesine veya çevreyi kirletmesine neden oluyor.

Yeni yasa ile birlikte, Californialıların marketlerdeki poşet seçimleri büyük ölçüde azalacak. Artık kağıt veya kalın plastik poşet alternatifleri yerine, çevre dostu çözümler arasında daha az seçenek kalacak. Bu değişiklik, eyaletin çevre koruma politikalarını daha da güçlendirerek sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com