Canan Dağdeviren'den, Uluslararası Bilim Zirvesi'nde Büyük Başarı!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Media Lab’da çalışmalarını sürdüren MIT Öğretim Üyesi Profesör Dr. Canan Dağdeviren, Uluslararası Bilim Zirvesi’nde, mühendislik ve teknoloji kategorisinde ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Canan Dağdeviren'den, Uluslararası Bilim Zirvesi'nde Büyük Başarı!
24 Eylül 2024 - 16:48

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Media Lab’da çalışmalarını sürdüren MIT Öğretim Üyesi Profesör Dr. Canan Dağdeviren, Berlin’in Falling Walls Science Summit tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim Zirvesi’nde, mühendislik ve teknoloji kategorisinde ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Meme kanserinin ultrasonla erken teşhisi için giyilebilir "elektronik sütyen"i bulan başarılı bilim insanı Dağdeviren, geliştirdiği projeyle, dünya genelinde seçilen 10 birey arasında tek kadın olarak yer aldı. Bu ödül, hem bilimsel başarısını hem de kadın araştırmacıları temsil etmenin getirdiği gururu simgeliyor.

Profesör Dağdeviren, "Ödülümü tüm kadınlara armağan ediyorum; yalnız değilsiniz" diyerek, bu anlamlı başarısının önemini vurguladı. Meme kanseri gibi kritik bir alanda yapılan çalışmaların, kadınların sağlıklarında fark yaratma potansiyelini taşıdığını dile getirdi.

Falling Walls Science Summit, her yıl dünya genelinden bilim liderlerinin bir araya geldiği önemli bir forumdur. 

Bu yılki etkinlik, 7-9 Kasım tarihleri arasında Berlin'de gerçekleştirilecek ve bilimsel yeniliklerin toplumsal sorunları çözme potansiyeli üzerine tartışmalar yapılacak.

Bu başarı, hem Dr. Dağdeviren’in kariyerinde bir dönüm noktası oluştururken hem de kadın araştırmacılara ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com