ÇİN DE KEDİ KÖPEK ETİ SATIŞI YASAKLANDI

Koronavirüs salgınının yaban hayatı eti ile ilişkilendirilmesinden sonra Çinli yetkililer vahşi hayvanların ticaretini ve tüketimini yasaklama kararı aldı. Shenzhen, yasağı köpeklere ve kedilere genişleterek bir adım daha ileri gitti. Yeni yasa 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek

ÇİN DE KEDİ KÖPEK ETİ SATIŞI YASAKLANDI
04 Nisan 2020 - 05:46 - Güncelleme: 04 Nisan 2020 - 07:07

Humane Society International'a (HSI) göre, Asya genelinde yılda otuz milyon köpek öldürüldü.

Bununla birlikte, Çin'de köpek eti yeme pratiği o kadar yaygın değil - Çinli insanların çoğu hiç yapmadı ve istemediklerini söylüyor.

Shenzhen şehir hükümeti, "Evcil hayvan olarak köpekler ve kediler, insanlarla diğer tüm hayvanlardan çok daha yakın bir ilişki kurdu.Kedi & köpek ve diğer evcil hayvanların tüketimini yasaklamak, gelişmiş ülkelerde ve Hong Kong ile Tayvan'da halen yaygın bir uygulamadır. Bu yasak aynı zamanda insan uygarlığının talebine ve ruhuna da cevap veriyor."diye de ekledi

Hayvan savunuculuk örgütü HSI hareketi övdü.

Çin'deki HSI politika uzmanı Dr Peter Li, "Bu, Çin'de her yıl tahmini 10 milyon köpek ve 4 milyon kediyi öldüren bu acımasız ticareti sona erdirme çabalarında bir dönüm noktası olabilir." Dedi.

Bununla birlikte, bu kararla aynı zamanda Çin, koronavirüs hastalarını tedavi etmek için ayı safrası kullanımını onayladı.

Ayı safrası - yaşayan esir ayılardan boşaltılan bir sindirim sıvısı - geleneksel Çin tıbbında uzun zamandır kullanılmaktadır.

Aktif bileşen, ursodeoksikolik asit, safra taşlarını çözmek ve karaciğer hastalığını tedavi etmek için kullanılır. Ancak koronavirüse karşı etkili olduğuna ve sürecin hayvanlar için acı verici ve üzücü olduğuna dair bir kanıt da bulunmamaktadır.

Hayvanlar Asya Vakfı sözcüsü Brian Daly, AFP'ye şunları söyledi: "Vahşi yaşamdan kaynaklanıyor gibi görünen ölümcül bir virüse karşı çözüm olarak ayı safra gibi vahşi yaşam ürünlerine güvenmemeliyiz."

Yaban hayatı pazarı

Şubat ayında Çinli yetkililer vahşi hayvan ticareti ve tüketimini yasakladı.

Hareket, Wuhan'da vahşi hayvanlar ve vahşi yaşam eti satan bir pazarın, yeni koronavirüsün patlak vermesinin başlangıç ​​noktası olabileceği ve virüsün hayvanlardan insanlara seyahat etmesini sağlayan araçların ortaya çıkmasından sonra geldi.

Bu habere Çin hükümetinin ticaret ve bu tür ürünleri satan pazarlar üzerinde yoğun bir şekilde çökme yol açtı.

Johns Hopkins Üniversitesi taksitine göre, şu anda dünya çapında bir milyona yakın teyit edilmiş virüs vakası ve 47.000'den fazla ölüm var.

Ulusal Sağlık Komisyonu, sadece Çin'de 81.589 doğrulanmış vaka ve 3.318 ölüm olduğunu söyledi.

Bilim adamları ve araştırmacılar hala virüsün kaynağının ne olduğunu ve insanlara nasıl yayılabileceğini bulmak için daha yakın değiller.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com