Çin'i Yenen Filenin Sultanları Tarihe Geçti Madalyayı Garantilediler

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar voleybol çeyrek finalinde Çin’i 3-2 mağlup eden Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarı finale yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

Çin'i Yenen Filenin Sultanları Tarihe Geçti Madalyayı Garantilediler
06 Ağustos 2024 - 17:16 - Güncelleme: 06 Ağustos 2024 - 17:24

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar voleybol çeyrek finalinde Çin’i 3-2 mağlup eden Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarı finale yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Filenin Sultanları’nın maç sonrası yaptığı duygusal açıklamalar, zaferin yanı sıra yaşadıkları zorlukları da gözler önüne serdi.

Maçın başında 1-0 geriye düşen Türkiye, müthiş bir mücadele ile Çin’i 3-2 yenmeyi başardı ve tarihimizde ilk kez olimpiyatlarda yarı finale yükselme başarısını gösterdi.

Maç sırasında yaşadığı sakatlığa rağmen oyundan kopmayan Gizem Örge, gözyaşları içinde, “Çok duygusalız, söyleyecek bir şey yok. Herkes yüreğini koydu. Bu maçı kazanmayı hak ettik. Madalya için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Omzumu sahada bıraktım sandım ama ‘Bir omuzum daha var, devam ederim’ diyerek oynadım,” dedi.

Sakatlığına rağmen mücadeleye devam eden Hande Baladın ise, “Madalyayı hak ediyoruz ve alabileceğimize inanıyoruz,” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Takım kaptanı Eda Erdem, “Ne maçtı ama... Sahada herkes elinden geleni yaptı. Çeyrek finaller her zaman zor oluyor, Çin de iyi oynuyor ama bir arada kalmayı başardık. Yıllardır hep ucundan dönüyoruz ama sonunda ilk 4’teyiz. Sahada her şeyimizi ortaya koyduk. Çok mutluyum, ben gerçekten çok mutluyum. Voleybolu çok seviyorum. Benim üçüncü olimpiyatım ama bundan sonra bu takım her olimpiyatta olacak,” dedi.

Kritik anlarda öne çıkan Ebrar Karakurt, “Madalya alıp ülkemize dönmek istiyoruz. Umarım ilk olimpiyat madalyamızı burada alacağız. Bizi destekleyenlere teşekkür ediyoruz,” şeklinde konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise, “Söyleyecek çok şey var ama yarı finali bir oynayalım, sonra konuşalım. Her şeyi bilenler lütfen biraz sabretsinler. Bu takımın yarı final ve finalini beklesinler. Biz bu hakaret ve küfürleri hak etmedik!” dedi.

Filenin Sultanları’nın bu muazzam başarısı, Türk spor tarihinde unutulmaz bir yer edinirken, yarı finaldeki mücadelenin merakla beklenmesine neden oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com