Cinsel İktidarsızlık Sorunu Olan Erkeklere Keçi Testisi Nakletti: Servet Sahibi Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kansas eyaletinde, cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık sorunu yaşayan erkeklere keçi testisi naklederek servet sahibi olan John R. Brinkley'nin akıllara durgunluk veren hikayesi...

Cinsel İktidarsızlık Sorunu Olan Erkeklere Keçi Testisi Nakletti: Servet Sahibi Oldu!
07 Ekim 2024 - 23:42 - Güncelleme: 07 Ekim 2024 - 23:58

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kansas eyaletinde, cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık sorunu yaşayan bir çiftçi, 1917 yılında John R. Brinkley adında bir doktorun kapısını çaldı. Çiftçi, çaresiz bir şekilde birçok doktora başvurmasına rağmen çözüm bulamadığını belirtti. 

Brinkley, bu tür vakalarla sıkça karşılaştığını, tıbbın bu konularda kesin bir çözüm sunamadığını söyledi. Sonra da espriyle karışık bir öneride bulundu: "Eğer bir erkek keçi olsaydın, böyle sorunların olmazdı!" Çiftçinin Brinkley’e yanıtı, “O zaman keçi testisi naklet bana” oldu. Bu cesur talep, doktorun kariyerinde bir dönüm noktası yarattı.

Çiftçiyle yaptığı konuşma, Brinkley’i cesur bir adım atmaya yönlendirdi. Brinkley, keçi testisi nakli yapma fikrini geliştirdi. O dönemde, hayvan organlarının insanlara nakledilmesi fikri popülerdi, ancak bu tür bir işlem oldukça absürt bulunuyordu.

Çiftçiyi Evinde Ameliyat Etti

Brinkley ve çiftçi, yapılacak operasyonu gizli tutma kararı aldılar. Çiftçi, gece karanlığında keçiyi getirerek Brinkley’nin evinde işlem yapılmasını sağladı. Çiftçinin karısı, ertesi gün kocasının hastalandığını bildirerek doktorun takibini meşrulaştırdı.

Brinkley’in kendi yazdırdığı düşünülen ve 1937’de Clement Wood’un yazdığı otobiyografik kitaba göre, işlemden iki hafta sonra doktoru ziyarete gelen çiftçi ona 150 dolarlık bir çek verdi. Kitaba göre çiftçi sonuçtan o kadar memnundu ki, “Mümkün olsa o paranın 10 katını verirdim” demişti.

İkili ne kadar gizli tutsa da dedikodular yayıldı ve başka bir adam daha gizlice Brinkley’e gidip aynı tedaviyi istedi. İddialara göre William Stittsworth adındaki adam, benzer bir tedavi gördü ve eşi kısa süre sonra hamile kaldı. Çift, doğacak çocuğa “Billy” adını verdi.

Talep Artmaya Başladı

Brinkley’nin keçi testisi nakli ile ilgili tedavi yöntemleri, zamanla daha fazla ilgi çekti. Brinkley, Chicago Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin dekanı JJ Tobias gibi önemli kişilerin de desteğini alarak işi büyüttü.

Ünü giderek artan Brinkley'nin pek çok hastası, yaşlılık belirtilerinin azaldığını iddia etti. Milford’a giderek Brinkley’in kliniğinde ameliyat olan JJ Tobias, “Bitkindim. Yaşlı bir adamdım. Operasyondan 4 gün sonra başağrılarım gitti. 7 gün sonra hastaneden 25 yaş gençleşmiş hissederek ayrıldım” diye yazmıştı.

Brinkley, 1922’de yayınladığı kendi kitabında, “Doğru yöntem bulundu. Hayvan bezleri insan vücudunda canlı dokular olarak çalışıyor” diye yazdı.

“Kötü Niyetli Dolandırıcı”

Ancak, Dr. Brinkley’nin ünü artarken, eleştiriler de birikmeye başladı. Amerikan Tıp Derneği’nin editörü Morris Fishbein, Brinkley’i “kötü niyetli dolandırıcı” olarak nitelendiriyordu. 1930’da Kansas Sağlık Kurulu, Brinkley’nin ruhsatını iptal etti. Ancak bu, onun popülaritesini azaltmadı.

Yaşananlar Üzerine Meksika’ya Kaçtı

Brinkley, Kansas’ta vali adayı oldu, ancak seçimleri kazanamadı. Meksika’ya kaçtığında, burada kendi radyo istasyonunu kurarak Amerika’ya yayın yapmaya devam etti. Ancak geçmişteki hastalar, kendisine açtıkları davalarla onu zor durumda bıraktı. 42 erkeğin ameliyat masasında hayatını kaybettiği iddiaları, Brinkley’nin itibarını sarsarak, 1941’de iflasına yol açtı.

Sonunda, 1942’de 56 yaşında yaşamını yitiren Brinkley, cinsel işlev bozukluğu tedavisinin tarihindeki en tartışmalı figürlerden biri olarak kayıtlara geçti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com