Coca Cola zehirlenme vakaları sebebiyle ürünlerini raftan çekti!

Hırvatistan genelinde son günlerde yaşanan zehirlenme vakaları nedeniyle Coca Cola, belirli ürünlerini raftan çekme kararı aldı.

Coca Cola zehirlenme vakaları sebebiyle ürünlerini raftan çekti!
10 Kasım 2023 - 12:22 - Güncelleme: 10 Kasım 2023 - 13:54

Hırvatistan genelinde son günlerde yaşanan zehirlenme vakaları nedeniyle Coca Cola Hırvatistan Temsilciliği, belirli ürünlerini önlem olarak raftan çekme kararı aldı.

Hırvatistan'ın sahil kenti Rijeka'daki bir kafede Coca Cola gazlı içeceği ve firmaya ait sulardan tükettiği belirtilen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Rijeka'daki olayın ardından ülke genelinde bahsi geçen markanın içeceğinden zehirlendikleri şüphesiyle 34 kişinin hastaneye başvurduğu belirtildi.

Hastaneye kaldırılan kişilerin, sindirim sistemi hasarı da dahil olmak üzere ciddi ağrılardan muzdarip olduğu söylendi.

Coca Cola Hırvatistan Temsilciliği, yaptığı açıklamada, insan sağlığını olumsuz etkileyecek bir duruma neden olmak istemediklerini belirterek, zehirlenme vakalarıyla ilgisi olduğu tahmin edilen içeceklerinin bir üretim serisini geçici olarak geri çekme kararı aldıklarını ifade etti.

Ürünlerin Temini Durduruldu

Devlet Müfettişler Ofisi, şüpheli ürünlerin raftan çekilmesi talebinde bulunarak olay netleşene kadar ürünlerin temininin durdurulmasını istedi. 

Detaylı Araştırma Başlatıldı

Coca Cola Hırvatistan yetkilileri, "Üretimimizde herhangi bir olumsuzluğa rastlayamadığımız detaylı bir iç araştırma yürüttük. Coca-Cola olarak, ayrıca numuneleri daha ileri analizler için bağımsız bir laboratuvara gönderdiğimizi söylemek isteriz" ifadelerine yer verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com