Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta TASC'ın Yemeğine Katıldı: Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentine önemli görüşmeler yapmak üzere gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta TASC tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Erdoğan, ABD'de önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta TASC'ın Yemeğine Katıldı: Önemli Açıklamalarda Bulundu!
23 Eylül 2024 - 15:07 - Güncelleme: 23 Eylül 2024 - 15:27

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentine önemli görüşmeler yapmak üzere gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı. 

Gecede önemli mesajlar veren Erdoğan, konuşmasında, "İsrail’in işgali bir an önce durmalı. Tüm dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, terör örgütleriyle mücadelede Türk toplumunun desteğinin önemine değinerek, "Amerika'daki Türk toplumu olarak FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemize destek vermeniz büyük önem taşıyor" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin kültür ve değerlerini tanıtma konusunda TASC’ın rolünü överek, "Birlik ve beraberliğiniz, Türk toplumunun çıkarlarının yerel ve federal düzeyde ilerletilmesi bakımından büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu. Türk-Amerikan toplumu için entegrasyonun önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, asimilasyona karşı durulması gerektiğini belirtti.

İslam Düşmanlığına Dikkat Çekti

Cumhurbaşkanı, Batı'daki İslam düşmanlığının arttığını ve bu durumun Türk toplumu için bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. "Aşırı sağcı akımların hedefinde Müslümanlar var. Bu durumu yakından takip ediyoruz" diyen Erdoğan, nefret söylemlerinin yasalarla cezalandırılması gerektiğini savundu. Ayrıca, İslamofobi ile Mücadele Uluslararası Günü’nün ilan edilmesinde Türkiye'nin öncü rol oynadığını hatırlattı.

Gazze'deki Duruma Sessiz Kalmadı

Erdoğan, Gazze’de devam eden çatışmalara da değinerek, "Bölgede kalıcı barış için diplomasinin öncelenmesi gerekiyor. Dökülen her damla kan büyük bir kayıptır" dedi. 

İsrail’in Gazze ve Filistin topraklarındaki uygulamalarını "soykırım" olarak nitelendirirken, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmasını eleştirdi. Erdoğan, Türkiye’nin, işgal ve katliam politikasının durması için gereken tüm çabayı göstereceğini belirtti. "Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine yönelik saldırılara sessiz kalmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı, "New York sokaklarında vicdan sahibi kesimler Filistinlilerin acılarının dindirilmesi için sokaklara döküldü" diyerek, Amerika’daki Müslüman toplumu ile işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Son olarak, Türk-Amerikan toplumunun her alanda güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Amerika'daki temsilciliklerimiz sizlerin yanındadır. Ekonomide, ticarette ve sivil toplumda desteğimiz sürecek" ifadelerini kullandı. 

Programda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com