Debby Florida'yı Vurabilir!

Amerika Birleşik Devletleri'nde haftalarca süren sessizliğin ardından Ulusal Kasırga Merkezi, Atlas Okyanusu'nda tropikal bir bozulmayı izlediklerini açıkladı.Sistem tropikal bir fırtınaya dönüşürse, Debby olarak adlandırılacak ve bu da 2024 Atlantik kasırga sezonunun dördüncü adlandırılmış fırtınası olacak.

Debby Florida'yı Vurabilir!
29 Temmuz 2024 - 06:28

Ulusal Kasırga Merkezi'ne (NHC) göre, Küçük Antiller'in doğusunda bulunan tropikal rahatsızlığın önümüzdeki birkaç gün içinde yaklaşan tropikal bir dalga ile etkileşime girmesi bekleniyor. Rahatsızlığın gelişme ihtimali orta düzeydeyken hafta sonu bu ihtimal giderek arttı. 

NHC son açıklamasında, "Çevre koşullarının bundan sonra bir miktar gelişmeye elverişli hale geleceği tahmin ediliyor ve sistem, kuzey Leeward Adaları, Büyük Antiller veya güneybatı Atlas Okyanusu'nun yakınında veya üzerindeyken haftanın ortasında veya sonunda tropikal bir depresyon oluşabilir" dedi.

FLORİDA'YA GELEBİLİR

Sistemin Florida veya Güneydoğu kıyısına doğru ilerleyeceğini öngörülüyor. Sistem tropikal bir fırtınaya dönüşürse, Debby olarak adlandırılacak ve bu da 2024 Atlantik kasırga sezonunun dördüncü adlandırılmış fırtınası olacak.

Ayrıca, Atlantik ve Meksika Körfezi'nde su sıcaklıkları atmaya devam ediyor; son ölçümler genellikle 30-40 derece civarında seyrediyor.

Biri güney ovalarının üzerinde, diğeri Bermuda yakınlarında Atlas Okyanusu'nda demirlemiş iki büyük yüksek basınç alanı, fırtınanın Florida'ya doğru mu ilerleyeceğini, yoksa güneyde kalıp Meksika Körfezi'ne mi gireceğini belirleyebilir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com