Doların 25 TL'ye Ulaşması Bekleniyor!

“Doların 25 TL’ye ulaşır, sonrası faiz artışı adımına bağlı”

Doların 25 TL'ye Ulaşması Bekleniyor!
18 Haziran 2023 - 01:02

Voaturkce sitesinin haberine göre, 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta “yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımları kabullendik” mesajını değerlendiren ekonomist ve kıdemli portföy yöneticisi Kaan Nazlı, Erdoğan’ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten beklediği düşük faiz ve düşük enflasyon beklentisinin orta ve uzun vadede mümkün olabileceğini ancak kısa vadede hem maliye hem de para politikasında bir sıkılaştırma gerektiğini söyledi. 
 
“Hafize Gaye Erkan tecrübesiyle masaya önemli dönüş sağlar” 
 
Piyasalarda, politika faizinin yüzde 25- 30 civarında olması gerektiği beklentisini vurgulayan Nazlı, bu durumun enflasyonda orta vadeli bir iyileşmeye yol açacağını aktardı. Peki Mehmet Şimşek’in işaret ettiği “rasyonel para politikalarına” nasıl dönülebilir? 
 
Nazlı, yeni ekonomi yönetiminde Merkez Bankası başkanlığına getirilen Hafize Gaye Erkan’ın ABD’deki tecrübesiyle sadece para politikası değil aynı zamanda makro ihtiyati konularda “masaya önemli bir geri dönüş” sağlayacağını söyledi. 
 
“Doların 25 TL’ye ulaşır, sonrası faiz artışı adımına bağlı” 
 
Dövizdeki fiyatlamanın piyasa tarafından oluşturulmadığını, kamu otoritesinin bu alanda ciddi bir müdahalesi olduğunu belirten yatırım uzmanı, doların 25’e kadar ulaşması beklentisine dikkat çekerek, bunun atılacak faiz artışı gibi adımların netleşmesine bağlı olduğunu kaydetti. “Güven sorunu çözülürse TL 3-6 ay içinde istikrar kazanır” diyen uzman, yine de önümüzdeki dönemlerde olumsuz risklerin öne çıktığını belirtti. 
 
Kaan Nazlı, “Kısa vadede 3-6 ay arasında Türkiye ekonomisinde bir yavaşlama, alışılanın altında yüzde 2-3 büyüme rakamı muhtemel. 2024’ten sonra ise Türkiye’de büyümenin hız kazanmasını görebiliriz” dedi. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com