Domuz Böbreği Nakli Olan 54 Yaşındaki Lisa Pisano, Hayatını Kaybetti!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde Nisan ayında genetiği düzenlenmiş bir domuz böbreği nakli yapılan 54 yaşındaki Lisa Pisano, hayatını kaybetti.

Domuz Böbreği Nakli Olan 54 Yaşındaki Lisa Pisano, Hayatını Kaybetti!
12 Temmuz 2024 - 17:08

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde Nisan ayında genetiği düzenlenmiş bir domuz böbreği nakli yapılan 54 yaşındaki Lisa Pisano, hayatını kaybetti. Pisano, genetiği düzenlenmiş bir domuz böbreği ile birlikte mekanik bir kalp pompası takılan ilk kişiydi. 

Pisano, kalp yetmezliği ve son evre böbrek hastalığı nedeniyle standart bir nakil için uygun olmadığı için bu alternatif yaklaşıma başvurmuştu. Ancak organın sınırlı kan akışı nedeniyle başarısız olması üzerine Mayıs ayında organ çıkarıldı.

Pisano, bu türden bir organ nakli yapılan ikinci yaşayan kişi olarak tıbbi bir dönüm noktası yaşadı. Uzmanlar, bu tür nakillerin yalnızca ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) izniyle ve nadir durumlarda yapıldığını belirtiyor. FDA, tedavi seçenekleri tükenmiş terminal hastalar için deneysel tedavilere izin verebiliyor.

NYU Langone Sağlık sözcüsü, Pisano'nun cesaretini takdir ederek, kalp yetmezliği ve son evre böbrek hastalığı olan diğer binlerce insan için umut kaynağı olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com