Dr. Evren Kutlay, ABD'de Doğu ve Batı'nın Müziğini Birleştiriyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Georgia College & State University, bu bahar döneminde ziyaretçi akademisyen olarak başarılı sanatçı Dr. Evren Kutlay’ı ağırlamaya hazırlanıyor. Dr. Evren Kutlay, Georgia College’da yürüteceği derste Osmanlı İmparatorluğu ve onu oluşturan ülkelerin müziği ile Avrupa ve Amerika'daki müziğin karşılıklı etkileşimine odaklanacak.

Dr. Evren Kutlay, ABD'de Doğu ve Batı'nın Müziğini Birleştiriyor!
15 Ekim 2024 - 18:24 - Güncelleme: 15 Ekim 2024 - 18:42

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Georgia College & State University, bu bahar döneminde Martha Daniel Newell Ziyaretçi Akademisyeni olarak Dr. Evren Kutlay’ı ağırlamaya hazırlanıyor. Kutlay, müzik alanındaki geniş deneyimi ve akademik birikimi ile üniversitenin liberal sanatlar misyonunu en iyi şekilde temsil ediyor.

Komşusunun Dersleri Sayesinde Müzikle Tanıştı

Türkiye'de küçük yaşlarda piyano sevgisi ile büyüyen Dr. Kutlay, bir komşusunun derslerini dinleyerek müziğe adım attı. Piyano öğrenmek için yaşının çok büyük olduğunu söylenen ve keman programına yönlendirilen Kutlay, keman öğrenirken bir yandan da özel dersler alarak piyanodaki yeteneklerini hızla geliştirdi. Bir yılda üç yıllık ders alarak çok hızlı bir ilerleme kaydeden Kutlay,  "Merak ediyordum. Dinlemeyi, sadece izlemeyi, dinlemeyi ve benzeri şeyleri seviyordum ve içimde bir şekilde bu tutku vardı." dedi.

West Georgia Üniversitesi’nde tam bursla MBA yaparken müzik bölümüne yönlendirilmesi, kariyerine yeni bir yön verdi. Kutlay, bugün Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde performanslar sergileyen, kitaplar yazan ve çeşitli Türk müzik dergileri, ulusal gazete Star ve TRT gibi yayınlara katkıda bulunan bir sanatçı. 

Zengin özgeçmişinin ve başarılarının, karşısına çıkan fırsatları değerlendirmesiyle şekillendiğini belirten Kutlay, "Hiçbir şey planlanmamıştı. Bu yüzden, Georgia College öğrencilerine şunu söylemek istiyorum: Tutkularınızın ve hayallerinizin peşinden gidin, ufkunuzu genişletin. Şeyleri keşfedin, bunlar hakkında sorular sorun ve hiçbir şeyin ayrı olmadığını görün." diyor.

Osmanlı Müziği Üzerine Derinlemesine Bir Bakış

Dr. Kutlay, bu dönem Georgia College’da yürüttüğü “Doğu mu Batı mı, yoksa Batı mı Doğu mu?” başlıklı dersinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun müziği üzerine derinlemesine bir bakış sunuyor. Bu ders, Osmanlı İmparatorluğu ve onu oluşturan ülkelerin müziği ile Avrupa ve Amerika'daki müziğin karşılıklı etkileşimine odaklanıyor. Dersin başlangıcında, imparatorluğun Batı müziği üzerindeki etkisi tartışılacak; ardından ise Fransız ve Sanayi Devrimleri sonrası Batı'nın Doğu müziği üzerindeki etkilerine geçilecek.

Dr. Kutlay, 4 Nisan’da saat 19:30’da Max Noah Resital Salonu’nda gerçekleştireceği performansında müziğin diplomasi üzerindeki etkilerini inceleyecek. Bu etkinlikte bazı parçalar oda toplulukları tarafından seslendirilecek ve Georgia College öğrencileri de performans sergileyecek. Ayrıca, 12 Nisan’da saat 18:00’de Allied Arts of Milledgeville’de vereceği konferansta, Türkiye'de özellikle İstanbul'da zaman geçiren Batılı müzisyenlerin bölge ve müziği üzerindeki etkilerini tartışacak.

Dr. Kutlay, öğrencilere şu mesajı veriyor: "Hayallerinizi ve tutkularınızı takip edin, ufkunuzu genişletin ve her şeyin birbirine bağlı olduğunu keşfedin." mesajını veren Dr. Evren Kutlay, müziğin kültürel bir köprü kurma işlevini en iyi şekilde yansıtarak, Doğu ve Batı müziği arasındaki etkileşimleri derinlemesine ele almayı sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com