"Dünyada Gerçek Erkeklik Kalmadı!"

Paris Olimpiyatları'nda yaşanan romantik bir an, internette çılgın bir cinsiyet tartışmasının başlamasına neden oldu. Fransız sporcu kadın, erkek arkadaşına milyonların önünde evlilik teklif edince çılgın bir tartışmanın da fitili ateşlenmiş oldu.

"Dünyada Gerçek Erkeklik Kalmadı!"
09 Ağustos 2024 - 11:08 - Güncelleme: 09 Ağustos 2024 - 11:31

Fransız atletizm sporcusu Alice Finot, kadınlar 300 metre engelli koşu finalinde Avrupa rekorunu kırarak dördüncü olunca, bunu erkek arkadaşına evlenme teklifi ederek kutladı. Kalabalığın da tezahuratla destek verdiği olay ile ilgili atılan bir tweet 14 milyon kez görüntülenince büyük bir tartışmanın fitili de ateşlenmiş oldu. 

İlk kez olimpiyatlara katılan 33 yaşındaki sporcu, pistten koşarak çıkıp tribünde kendisine destek olan erkek sevgilisine evlenme teklifi etti. Partneri bu jest karşısında gözyaşlarına boğuldu ve teklifi kabul etti. Finot tekliften sonra, "Kendi kendime, dokuz dakikanın altında koşarsam, dokuzun benim uğurlu sayım olduğunu ve dokuz yıldır birlikte olduğumuzu bilerek evlenme teklif edeceğimi söyledim" dedi.

Finot'un bu romantik hareketi bazıları tarafından partnerine karşı "erkekliği zayıflatma" olarak nitelendirildi. Bir kullanıcı Finot'un partnerinin "utançtan" ​​dolayı uzaklaşması gerektiği, çünkü kız arkadaşının milyonlarca kişinin önünde onu "küçük düşürdüğünü" iddia etti. Başka biri, "Kız arkadaşınız size evlenme teklif ederse, özellikle olimpiyatlar sırasında, yandınız demektir. Bir kadının evlenme teklif etmesinden daha erkekliğinizi zedeleyen hiçbir şey yoktur" diye yazdı.

ERKEĞİ ZAYIFLATIYOR MU?

Konu, Finot'un cinsiyeti nedeniyle, onun evlenme teklifinin romantik bir jest mi yoksa erkek arkadaşı için nihai bir güç gösterisi mi olduğu tartışılmaya başlandı.

"Haklısın. Bu çok erkekliği zayıflatıyor" diye yazdı biri. Bir diğeri ise, "Ailenin reisinin kim olduğu hemen belli oluyor" iddiasında bulundu. "Bu dünyada gerçek bir erkeklik kalmadı. Bu çok üzücü. Önemi yok, üzücü, bu acınası," diye yorumladı başka bir sosyal medya kullanıcısı. Bir adam, "Aman Tanrım. Neden dizlerinin üzerine çöküyor?" diye sordu. Bir kaın, "Çok garip. Erkeğime asla evlenme teklifi edemem. Ya o yapar ya da asla evlenmeyiz çünkü bu çok utanç verici" diye yazdı. 

OLUMLU TEPKİLER DE VAR

Olaya olumlu tepki verenler de vardı. İşte onlardan bazıları...

"Onları bir çift olarak görmek çok tatlı." 

"İki kişi, cinsiyet rolleri yüzünden dünyanın en eşsiz olaylarından birinde mutlu olup anın tadını çıkaramaz mı? Acınası." 

"Gezegenin en prestijli sporcularından biri tarafından kur yapılıyor. Rekor kıran ve sana olan sevgisini göstererek kutlayan biri. Bun nasıl neden tepki gösterilir?" 

Peki siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com