Dünyanın en açık umumi tuvaletleri merak konusu oldu: Nedenleri şaşırttı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde umumi tuvaletlerin genellikle geniş ve açık tasarımlara sahip olması merak konusu oldu. Birleşmiş Milletler raporuna göre umumi tuvaletler konusunda kötü durumda olan ülkede bu durumun farklı faktörleri olduğu öğrenildi. İşte ABDPost'un merak edilen konuyla ilgili yaptığı araştırma...

Dünyanın en açık umumi tuvaletleri merak konusu oldu: Nedenleri şaşırttı!
04 Ekim 2024 - 19:37 - Güncelleme: 04 Ekim 2024 - 20:12

Son yıllarda metropol şehirlerin en büyük sorunlarından olan tuvalet yetersizliğinde Amerika Birleşik Devletleri de oldukça kötü durumda. Ancak bunun yanı sıra ülkede umumi tuvaletlerin genellikle geniş ve açık tasarımlara sahip olması merak konusu oldu.

Çeşitli faktörlere bağlanan bu durumu ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli sizler için araştırdı.

Maliyetinin düşük olması ve temizlemesinin hızlı olması nedeniyle tercih sebebi olan bu sistemin halka açık yerlerde cinsel davranışları önlediği için de kullanıldığı ortaya çıktı. Ayrıca su baskınlarından daha az zarar gördüğü ve tahrip edildiğinde onarımının daha ucuz olması da bir diğer tercih olarak öne çıktı.

İşte genel nedenler:

Maliyet ve Bakım: Açık tasarımların yapımı ve bakımı genellikle daha ucuzdur. Daha az malzeme gerektirir ve daha az kapalı alan olduğu için temizlik süreçlerini kolaylaştırabilir.

Erişilebilirlik: Birçok kamu tesisi, engelli bireyler de dahil olmak üzere herkes için erişilebilir olmayı amaçlar. Açık düzenler, bakıcıların yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı olmasını kolaylaştırabilir.

Güvenlik ve Görünürlük: Açık tasarımlar görünürlüğü artırarak güvenliği geliştirebilir. Daha açık bir alanda yasadışı davranışların fark edilmemesi daha zor olduğundan, bu durum vandalizmi ve diğer suç faaliyetlerini caydırabilir.

Kültürel Normlar: Bazı yerlerde, daha açık tuvalet tasarımlarının kültürel bir kabulü vardır. Bu durum bölgelere göre büyük farklılıklar gösterebilir, bazı bölgeler diğerlerine göre mahremiyeti daha fazla tercih eder.

Havalandırma: Açık alanlar hava sirkülasyonunu iyileştirerek kokuları azaltabilir ve tuvaletin genel hijyenini artırabilir.

Bu tasarım tercihinin avantajları olmakla birlikte, daha fazla mahremiyet tercih eden kullanıcılar için bir rahatsızlık kaynağı da olabilmekte ve umumi tuvalet tasarımında erişilebilirlik, güvenlik ve kişisel konfor arasındaki denge konusunda süregelen tartışmalara yol açmaktadır.

ABD'NİN HALİ KÖTÜ

Dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip Amerika Birleşik Devletleri’nin umumi tuvaletler konusundaki hali oldukça kötü. Birleşmiş Milletler özel raportörü 2011 yılında ‘temiz su ve temizlik’ araştırması için ABD’de araştırmalara katılmış ve gördüğü tablo karşısında şok olmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 100 bin kişiye sekiz umumi tuvalet düşüyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com