Ehliyetinizden Olmak İstemiyorsanız Aman Dikkat!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Türkler dikkat! Ehliyet yenileme işlemini henüz tamamlamayan sürücüler için son başvuru tarihi hızla yaklaşıyor!

Ehliyetinizden Olmak İstemiyorsanız Aman Dikkat!
22 Eylül 2024 - 19:47 - Güncelleme: 22 Eylül 2024 - 19:57

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Türkler dikkat! Ehliyet yenileme işlemini henüz tamamlamayan sürücüler için son başvuru tarihi hızla yaklaşıyor!

Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesinde, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Ehliyetini zamanında yenilemeyen sürücüler, araç kullanırken yaptırımlarla karşılaşacak. 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetini yenilemeyen vatandaşlar, tekrardan ehliyet almak zorunda kalacak ve yaklaşık 12 bin TL para cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

ABD’de yaşayan Türk vatandaşlar ise bu yenileme işlemlerini konsolosluklardan gerçekleştirebilecek. 

Başvuru İşlemleri

Başkonsolosluklarda G sınıfı (iş makinası) haricindeki tüm sürücü belgesi sınıflarının yenilenmesi için başvuru yapılabilmektedir.

Başvuru yapılabilmesi için, başvuru sahibinin Başkonsolosluğa en az 6 ay önceden adres beyanında bulunmuş olması gerekmektedir. 

Daha önce adres beyanında bulunmayan vatandaşlar ise web sitesinde bulunan "Bilgi Notları" bölümünde "Nüfus" başlığı altında yer alan "Adres Beyan Başvurusu bilgi notunu incelemelidir. 

Başkonsolosluğa sürücü belgesi yenileme başvurusu yapılmadan önce vatandaşların Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı payının belirtilen bankalardan herhangi birine ödenmiş olması ve aile hekimliğinden araç kullanmasına dair bir engeli olmadığına dair rapor alması gerekmektedir. 

Ehliyet yenileme başvurusu için gereken belgeler:

Başvuru Evrakı

1. Kimlik belgesi
2. Kayıp/çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi
3. Sürücü sağlık raporu ("Sürücü olmanıza engel durum bulunmadığı hususu raporda belirtilmelidir) ve Noter onaylı Türkçe Tercümesi
4. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Payının ödendiğine ilişkin makbuz
5. 1 adet biyometrik fotoğraf (Arka fon beyaz, gölgesiz, dişlerin görünmediği şekilde stüdyo
ortamında çekilmiş olmalıdır.)
6. Kan gurubuna belirtir belge veya sözlü yazılı beyan
7. Adli Sicil Kaydı Belgesi

Eski sürücü belgeleri, kanuni süre içerisinde yenilenmediğinde geçersiz hale gelecek. Bu durumda, ehliyetsiz araç kullanmak, ciddi yaptırımlara yol açabilir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com