Elon Musk'ın Robotaxi Tanıtımı Tesla Hisselerini Düşürdü

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan ünlü iş adamı Elon Musk, uzun süredir beklenen Robotaxi modelini tanıttı, ancak bu gelişme Tesla hisselerinde yüzde 6'lık bir düşüşe yol açtı.

Elon Musk'ın Robotaxi Tanıtımı Tesla Hisselerini Düşürdü
12 Ekim 2024 - 00:04 - Güncelleme: 12 Ekim 2024 - 00:12

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan ünlü iş adamı Elon Musk, uzun süredir beklenen Robotaxi modelini tanıttı, ancak bu gelişme Tesla hisselerinde yüzde 6'lık bir düşüşe yol açtı. Yatırımcıların beklentilerini karşılamayan tanıtım sonrası, Tesla hisseleri erken işlemlerde önemli bir kayıp yaşadı.

Cybercab adı verilen iki kapılı Robotaxi, dikkat çekici bir tasarıma sahip. Direksiyon ve pedalları olmayan araç, otonom sürüş yetenekleriyle dikkat çekiyor. Musk, “Zamanın büyük çoğunluğunda arabalar hiçbir şey yapmıyor. Otonom hale gelirlerse, beş kat, belki de 10 kat daha fazla kullanılabilirler” dedi. 2026’da üretimine başlanacak araçların fiyatı ise 30 bin doların altında olacak.

Cybercab, mil başına sadece 20 sent maliyetle çalışacak ve endüktif şarj sistemleri kullanarak herhangi bir priz gerektirmeyecek. Araç, sadece kameralara ve yapay zekaya dayanarak çalışacak.

Musk, ayrıca Robovan adlı, 20 kişiye kadar yolcu taşıyabilen daha büyük bir otonom aracı ve Tesla'nın Optimus insansı robotunu da tanıttı.

Yatırımcıların tepkisi ve Robotaxi’nin piyasa üzerindeki etkileri merakla takip ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com