Elon Musk Reklam Boykotuna Karşı Savaşı Başlatıyor

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, büyük bir tartışmanın içine çekildi. Musk'ın sahibi olduğu platform, dev reklamverenler tarafından yürütüldüğünü iddia ettiği "sistematik boykot" nedeniyle bu şirketlere karşı rekabet hukuku davası açtı.

Elon Musk Reklam Boykotuna Karşı Savaşı Başlatıyor
07 Ağustos 2024 - 20:54 - Güncelleme: 08 Ağustos 2024 - 00:07

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, büyük bir tartışmanın içine çekildi. Musk'ın eski adıyla Twitter olarak bilinen platformu, dev reklamverenler tarafından yürütüldüğünü iddia ettiği "sistematik boykot" nedeniyle bu şirketlere karşı rekabet hukuku davası açtı.

X, reklamsız kalmanın yol açtığı milyarlarca dolarlık gelir kaybını gerekçe göstererek, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) ve üye şirketler Unilever, Mars, CVS Health ve Orsted'a dava açtı. Şirket, bu reklamverenlerin, Musk'ın 2022'de Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasından sonra, "Sorumlu Medya için Küresel İttifak" adlı marka güvenliği girişimi aracılığıyla reklamlarını durdurduğunu ileri sürüyor.

Elon Musk, dava hakkında X platformunda yaptığı açıklamada, "İki yıl boyunca nazik davrandık ve elimize sadece boş sözler geçti. Şimdi savaş vakti," şeklinde yorum yaptı. Musk ayrıca, "Reklamverenler tarafından sistematik olarak boykot edilen tüm şirketlere dava açmayı tavsiye ediyorum," diyerek daha geniş bir mücadelenin sinyalini verdi.

Unilever'in ABD Direktörü Herrish Patel, "Reklam harcamalarımızı yalnızca Unilever kontrol ediyor. Hiçbir platformun bizim reklam harcamalarımız üzerinde hakkı yoktur," şeklinde bir açıklamada bulundu. Öte yandan, Unilever, Mars, CVS Health ve Orsted gibi şirketlerin temsilcileri, henüz davaya ilişkin yorum yapmadı.

Bu hukuki savaş, Elon Musk'ın liderliğindeki X’in geleceği ve reklamverenlerle olan ilişkilerini derinden etkileyecek gibi görünüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com