Elon Musk'tan Trump'a Yanıt 'Göreve Hazırım'

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkan adayı Donald Trump'ın, Elon Musk'ı bakan veya danışman olarak atama niyetini açıklamasının ardından, Musk'tan dikkat çeken bir yanıt geldi.

Elon Musk'tan Trump'a Yanıt 'Göreve Hazırım'
26 Ağustos 2024 - 06:53 - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 - 06:59

Amerika Birleşik Devletleri’nin Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump'ın, Elon Musk'ı bakan veya danışman olarak atama niyetini açıklamasının ardından, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk'tan dikkat çeken bir yanıt geldi. Trump’ın Pennsylvania’daki seçim kampanyası etkinliğinde, Musk'ı elektrikli araç vergi indirimlerini sona erdirme planları doğrultusunda danışman veya bakan olarak değerlendirebileceğini söylemesinin ardından, Musk'tan hızlı bir cevap geldi.

Elon Musk, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, “Göreve hazırım” ifadelerini kullandı ve paylaşımına takım elbiseli bir fotoğraf ekleyerek, önünde "Hükümet Verimliliği Bakanlığı" (Department of Government Efficiency - D.O.G.E.) yazılı bir kürsü ile yer aldı. Bakanlığın kısaltması olan D.O.G.E., Musk’ın daha önce popüler bir kripto para birimi olan Dogecoin’e olan ilgisiyle özdeşleşmiş bir isim olarak yorumlandı.

Musk, daha önce Trump'a olan desteğini bir suikast girişiminin ardından Başkan Trump'ı destekleyen ve hızla iyileşmesini dileyen mesajlarıyla ifade etmişti. Şimdi ise, Trump’ın potansiyel kabinesinde yer alma teklifine bu güçlü yanıtı ile siyasetteki etkisini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com