Elon Musk Uyardı ABD İflasa Yakın

Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal borcu, Ekim 2024 itibarıyla 35,6 trilyon dolara ulaşırken, dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk'tan dikkat çekici bir uyarı geldi.

Elon Musk Uyardı ABD İflasa Yakın
05 Ekim 2024 - 23:59

Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal borcu, Ekim 2024 itibarıyla 35,6 trilyon dolara ulaşırken, dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk'tan dikkat çekici bir uyarı geldi. Musk, sosyal medya platformu X'de paylaştığı gönderide, "ABD iflasa doğru gidiyor" ifadelerini kullandı.

Musk'ın paylaşımına yanıt veren Muhafazakar Heritage Foundation ekonomisti EJ Antoni, ABD'nin federal borcunun yeni mali yılın ilk gününde 204 milyar dolar arttığını ve 35,669 trilyon dolara ulaştığını belirtti. Antoni, Hazine'nin nakit bakiyesini 72 milyar dolar azaltmak zorunda kalmasının, sadece bir gün içinde 275 milyar dolardan fazla zarara işaret ettiğini vurguladı.

ABD Kongre Bütçe Ofisi'nin analizi, bu yıl borç faiz ödemelerinin 870 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini ortaya koyuyor. Kovid-19 dönemi süresince yapılan büyük harcamalar ve artan enflasyon, Federal Rezerv'in daha önce görülmemiş oranlarda faiz artırmasına neden oldu.

Bunların yanı sıra, Bank of America analistleri, ABD borç yükünün her 100 günde 1 trilyon dolar artacağı ve bu durumun Bitcoin fiyatlarını da yükseltebileceği uyarısında bulundu. Borcun 2024 yılı sonuna kadar 36 trilyon dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Musk’ın açıklamaları ve ekonomik analizler, ABD'nin mali istikrarı konusundaki endişeleri artırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com