Emine Erdoğan, Gönül Elçileri Projesi İçin Küresel Çağrıda Bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde, UNICEF Genel Merkezi’nde düzenlenen “Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet” programına katılan Emine Erdoğan, çocukların korunmasına yönelik uluslararası bir çağrıda bulundu. ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliği okurlarımız için takip etti.

Emine Erdoğan, Gönül Elçileri Projesi İçin Küresel Çağrıda Bulundu!
26 Eylül 2024 - 15:49 - Güncelleme: 26 Eylül 2024 - 16:29

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde, UNICEF Genel Merkezi’nde düzenlenen “Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet” programında Emine Erdoğan, çocukların korunmasına yönelik uluslararası bir çağrıda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, dünya genelinde koruma altındaki çocukların güvenliği ve huzuruna dikkat çekildi.

Erdoğan, devlet koruması altındaki çocukların hayat şartlarını iyileştirmek ve koruyucu ailelik müessesesini güçlendirmek amacıyla başlatılan projenin önemine dikkat çekerek, "Bir insanın diğer bir insana yapabileceği en büyük gönüllülük, sevgi ve güven ortamında geçirilmiş, hayat boyu yüreğinde taşıyacağı mutlu bir çocukluk hediye etmektir," dedi. Bugüne dek 10 bine yakın çocuğun koruyucu aileyle buluşturulduğunu belirten Erdoğan, bu konuda farkındalığı artırmak için "Koruyucu Aile Günü"nü kutladıklarını aktardı.

10 Bine Yakın Çocuk Koruyucu Aileyle Buluşturuldu

Emine Erdoğan, konuşmasında merhamet sahibi her ülkeyi koruyucu ailelik sistemini güçlendirmeye davet ederek, "İnsanlığın geleceği olan çocuklarımızı korumak isteyen merhamet sahibi her ülkeyi koruyucu aileliği güçlendirmek üzere güç ve işbirliğine davet ediyorum," ifadelerini kullandı. Gönül Elçileri Projesi’nin, devlet koruması altındaki çocukların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladığını belirten Erdoğan, bugüne kadar 10 bine yakın çocuğun koruyucu aile ile buluşturulduğunu vurguladı.

4 Milyon Çocuk Tehlikede!

Erdoğan, savaş, açlık ve çatışma gibi olumsuz koşullardan en çok etkilenen çocukların sayısına dikkat çekerek, dünya genelinde yerinden edilmiş çocuk sayısının 4 milyona ulaştığını kaydetti. Gazze’deki çocukların durumuna da değinen Erdoğan, "Bugün Gazze'de refakatsiz kalan, ailesini kaybeden çocuk sayısının en az 17 bin olduğu düşünülüyor," dedi.

Mahinur Özdemir Göktaş Konuşma Yaptı 

Etkinlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da bir konuşma yaptı. Göktaş, çocukların toplumun en değerli varlıkları olduğunu belirterek, "İyi bir çocukluk dönemi, hayat yolculuğumuzda ömür boyu yol gösterici bir pusula olur," şeklinde konuştu.

Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu ailelik hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına verdiği destekten dolayı Emine Erdoğan’a teşekkür etti.

Devlet Himayesinde Yetişen Sunucu: Nursel Ergin

UNICEF ortaklığında gerçekleşen programda, televizyon sunucusu Nursel Ergin de sahneye çıktı. Ergin, devlet himayesinde yetişen bir birey olarak kendi hayat hikayesini paylaştı. Başarılı sunucu, koruyucu ailelik sisteminin önemine vurgu yaptı ve bu alanda yapılan çalışmaların önemine değindi. 

“Filistin'deki Durumu Göz Ardı Edemeyiz”

Programda konuşan Sierra Leone Cumhurbaşkanı'nın eşi Fatima Maada Bio, Emine Erdoğan'a etkinliğe katılımlarından dolayı şükranlarını sunduğunu söyledi.

Konuşmasında bir çocuğun hayatına olumlu etki sağlamaktan daha büyük bir mutluluğun olmadığını dile getiren Bio, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinerek, "Filistin'deki durumu göz ardı edemeyiz. Muhtaç çocukların bulunduğu sayısız mağdur yarattı. Çatışma bölgesindeki çocukları unutmamalı, barışı savunmak ve yardıma muhtaç olanlara destek sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Barış, savaştan çok daha ucuzdur." ifadelerini kullandı.

"Emine Erdoğan'ın Kaydettiği Başarılar Son Derece Önemli"

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell ise UNICEF olarak dünya genelinde çocuklar için çeşitli eylem planlarını hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Russell, "Türkiye bu konuda çok büyük adımlar atan lider bir ülke konumunda. Çocukların alternatif bakım yöntemi olarak koruyucu aile içinde bakım görmeleri çok önemli. Onun için Sayın Emine Erdoğan'ın kaydettiği büyük başarılar son derece önemli. Sayın Emine Erdoğan, çocukların kurumlarda değil aile ortamında yetişmesinin, büyümesinin önemli olduğunu vurgulamıştır. Bütün ülkelere çağrım bu konuda katkı sağlayın ve her çocuğun koruyucu aile içinde büyümesi için elinizden geleni yapın." şeklinde konuştu.

Etkinlikte flütist Merve Başoğlu sahne aldı ve katılımcılara yan flüt performansı sergiledi.

Başoğlu, devlet yurtlarında büyümüş ve Türkiye'nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteğiyle uluslararası başarılar elde etmiş bir sanatçı.

Program, katılımcıların fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com