Eric Adams ile Reyhan Özgür arasındaki mesajlar incelemeye alındı: Soruşturmaya Türkevi de dahil edildi

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın 2021 yılında yürüttüğü seçim kampanyasını soruşturan Federal Müfettişler, Türkevi’nin açılış süreci ile ilgili araştırma yapıyor. Federaller, Adams’ın Türkevi’nin açılış sürecini hızlandırdı iddiaları üzerine odaklandı.

Eric Adams ile Reyhan Özgür arasındaki mesajlar incelemeye alındı: Soruşturmaya Türkevi de dahil edildi
12 Kasım 2023 - 16:04

FBI ajanları, yolsuzluk soruşturması kapsamında New York Belediye Başkanı Eric Adams’a ait üç cep telefonu ve iki iPad’e el koydu. El konulan elektronik cihazlar üzerinde araştırma yapan ekipler, Adams ile Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve dönemin FDNY Komiseri Daniel Nigro arasında Eylül 2021'de atılan mesajları incelemeye aldı.

YETKİLİLER, BAŞKONSOLOS ÖZGÜR’ÜN MESAJINA YOĞUNLAŞTI

Yapılan incelemelerde mesajların içeriğinde rutin seçim çalışması konuşmaları dışında herhangi bir suç içeriğine rastlanmadı. Ancak yetkililer, Başkonsolos Özgür’ün Türkevi’nin hızlı faaliyete geçebilmesi adına, İtfaiye Departmanı’ndan “geçici yapı kullanma izin belgesi” alınması için Belediye Başkanı Adams’tan yardım istediği mesaj üzerine araştırmalara başladı.

FDNY KOMİSERİ NİGRO’DAN İLGİLENMESİNİ İSTEDİ

Yapılan araştırmalara göre Adams’ın, FDNY Komiseri Daniel Nigro’dan konu ile ilgilenmesini istedi ama herhangi bir emirde bulunmadığı belirlendi. Nigro ise 10 Eylül'de Adams’a bir mesaj göndererek, gerekli onayın bir sonraki Pazartesi günü, yani 13 Eylül'de çıkmasının uygun olacağını söyledi. Türkevi’nin açılışı 21 Eylül 2021 tarihinde yapıldı. 

DİAZ JR.: BU MESAJLARDA HERHANGİ BİR SORUN GÖRMÜYORUM

Konu ile ilgili açıklamada bulunan eski eyalet meclis üyesi ve Bronx ilçe başkanı Rubén Díaz Jr., “Ben bu mesajlaşmalarda herhangi bir sorun görmüyorum. Seçilmiş her yetkili; kuruluşlar, işletmeler ve seçmenler adına şehir kurumlarına çağrıda bulunur. Bizim yaptığımız da bu” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com