Eşcinsel Kulübüne Saldırdı: 55 Kez Müebbet Hapis Cezası Aldı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinin El Paso ilçesinde bulunan LGBTQ+ gece kulübüne saldırı.

Eşcinsel Kulübüne Saldırdı: 55 Kez Müebbet Hapis Cezası Aldı!
20 Haziran 2024 - 15:10

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinin El Paso ilçesinde bulunan Club Q adlı LGBTQ+ gece kulübünde gerçekleşen vahim olayda, Anderson Lee Aldrich adlı saldırgan, yarı otomatik bir tüfek ve bir tabanca ile 5 kişiyi öldürdü, 19 kişiyi yaraladı. Mahkeme, Aldrich'i 55 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Anderson Lee Aldrich, Kasım 2022'de düzenlenen bir drag gösterisi sırasında gerçekleştirdiği saldırıda suçlamaları kabul ederken, mağdurlardan ve topluluktan özür dilemekten kaçındı. Federal savcılar, saldırının önceden planlandığını ve LGBTQ+ bireylere karşı nefretle beslendiğini belirtti.

Mahkeme sürecinde, Aldrich'in evinde bulunan LGBTQ+ karşıtı içerikler ve nefret dolu internet siteleri de delil olarak sunuldu. Club Q, LGBTQ+ topluluğu için güvenli ve özel bir buluşma yeri olarak biliniyordu. 

Yargıç Charlotte Sweeney, Aldrich'e yönelik verilen cezayı "hapis cezasının ömür boyu süreceğini" vurgulayarak açıkladı.

Savcı Alison Connaughty, "Bu durumun bir nefret suçu olduğunun kabul edilmesi, hem hükümet hem de Club Q topluluğu için büyük önem taşıyor. Club Q, birçok insan için hayati önem taşıyan güvenli bir mekan olarak hizmet veriyordu" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com