Eski CIA Analistinden Şok Edici İhanet

Amerikalı Birleşik Devletleri’nin eski CIA analisti ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi üyesi Sue Mi Terry Manhattan’da görülen davada, Güney Kore hükümeti adına casusluk yapmakla suçlanıyor.

Eski CIA Analistinden Şok Edici İhanet
18 Temmuz 2024 - 21:00

Amerikalı Birleşik Devletleri’nin eski CIA analisti ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi üyesi Sue Mi Terry Manhattan’da görülen davada,Güney Kore hükümeti adına casusluk yapmakla suçlanıyor. Terry’ye yöneltilen suçlamalar arasında, ABD’nin politika pozisyonlarını Güney Kore lehine şekillendirmek, gizli bilgileri Güney Kore istihbaratına aktarmak ve Güney Kore yetkililerinin ABD’li mevkidaşlarıyla ilişkilerini güçlendirmek yer alıyor.

İddianameye göre, Terry’nin bu faaliyetlerinin karşılığında, Bottega Veneta ve Louis Vuitton marka el çantaları, Dolce & Gabbana ceketler, Michelin yıldızlı restoranlarda akşam yemekleri ve toplamda 37 bin dolardan fazla “gizli” fon aldığı belirtiliyor. FBI’a verdiği ifadede, Terry 2022 yılında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın katıldığı önemli bir toplantı sırasında elde ettiği notları Güney Kore istihbaratına ilettiğini itiraf etti.

Sue Mi Terry, 2001 yılından bu yana ABD hükümeti için çalışıyor ve 2011 yılına kadar CIA analiz uzmanı olarak görev yaptıktan sonra Güvenlik Konseyi’nde istihbarat danışmanı olarak çalıştı. Terry’nin avukatları ise müvekkillerinin suçlamaları reddettiğini ve adil bir yargılama süreci beklediklerini ifade etti.

Mahkeme süreci devam ederken, Terry’nin casuslukla suçlanması ABD ve Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkileri gerginleştirebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com