Estetik Ameliyatı Facia ile Bitti: Eşinin Ölümüne Neden Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde meydana gelen trajik olayda, eşine estetik ameliyat yapan bir plastik cerrahın ihmal sonucu eşinin ölümüne neden olduğu iddia edildi.

Estetik Ameliyatı Facia ile Bitti: Eşinin Ölümüne Neden Oldu!
20 Haziran 2024 - 14:58 - Güncelleme: 20 Haziran 2024 - 15:09

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde meydana gelen trajik olayda, eşine estetik ameliyat yapan bir plastik cerrahın ihmal sonucu eşinin ölümüne neden olduğu iddia edildi. 41 yaşındaki Dr. Benjamin Jacob Brown, 33 yaşındaki eşi Hillary Ellington Brown'ın ameliyat sırasında kalp krizi geçirmesi üzerine gerekli tıbbi müdahaleyi yapmayarak ölümüne sebep olmakla suçlanıyor.

Santa Rosa İlçe Şerif Ofisi, Dr. Brown'ın eşini ameliyat masasında 20 dakika boyunca bıraktığını ve bu süreçte acil servisi aramayı reddettiğini belirtti. Bu ihmaller zinciri sonucunda Hillary, operasyon sonrası yaşam destek ünitesine bağlandı ve bir hafta sonra hayatını kaybetti.

Sağlık departmanının belgesine göre, Hillary Brown'a minyatür kas plikasyonu/abdominal skar revizyonu, iki taraflı kol liposuction, dudak enjeksiyonları ve kulak prosedürleri uygulandı. Dr. Brown'ın, tıbbi eğitimi olmayan eşine kendi anestezisini hazırlatmasına ve kendi derisine dikiş atmasına izin verdiği de ortaya çıktı. Durumun, kolundaki liposuction sırasında daha da kötüleştiği belirtildi.

Operasyon sırasında Hillary'nin, görüşünün bulanıklaştığını ve etrafı "turuncu gördüğünü" söylediği; ancak Dr. Brown'ın bu uyarılara rağmen yüzüne dolgu maddesi enjekte etmeye devam ettiği iddia edildi. Hillary'nin tepkisizleşip nöbet geçirmeye başlaması üzerine, bir tıbbi asistanın acil servisi arama teklifini Dr. Brown'ın reddettiği öne sürüldü. Dr. Brown'ın, 20 dakika bekledikten sonra acil servisi çağırdığı tespit edildi.

Olayın ardından Santa Rosa İlçe Şerif Ofisi, Birinci Bölge Adli Tabipliği ve Eyalet Savcılığı ile birlikte yürüttüğü kapsamlı bir soruşturma sonucu Dr. Brown için tutuklama emri çıkardı. Benjamin Brown, ikinci derece ağır cinayet ve kusurlu ihmal sonucu adam öldürmekle suçlanıyor.

Hillary'nin babası Marty Ellington, kızının ölümünden damadını sorumlu tutarak, "Egosu ve kibri, yardım ihtiyacını gölgede bıraktı, beyninin oksijensiz kalma süresini uzattı ve nihayetinde ölümüne neden oldu" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com