Everest Dağı'nda 100 yıl önce kaybolan dağcıya ait kısmi kalıntılar bulundu

National Geographic belgesel ekibi, 1924'te zirveye tırmanmaya çalışan Britanyalı dağcı Andrew "Sandy" Irvine'in kaybolduğu yerin yakınlarında, "AC Irvine" ile işlenmiş bir çorap ve bir bot buldu.

Everest Dağı'nda 100 yıl önce kaybolan dağcıya ait kısmi kalıntılar bulundu
12 Ekim 2024 - 22:20

National Geographic, Cuma günü yaptığı açıklamada, Everest Dağı'nda yapılan bir keşif sırasında, 100 yıl önce kaybolan Britanyalı dağcı Andrew "Sandy" Irvine'e ait olduğu düşünülen bir ayak parçası ve bir botun bulunduğunu duyurdu. Irvine, 22 yaşında, efsanevi dağcı George Mallory ile birlikte, 8 Haziran 1924'te Everest'in zirvesi yakınlarında kaybolmuştu.

Belgesel yapımcısı ve fotoğrafçı Jimmy Chin, "Sandy'nin nerede olduğuna dair gerçek bir kanıt bulmak önemli" dedi.

"Kaybolan birinin ne olduğuna dair hiçbir kanıt yoksa, aileler için bu çok zorlayıcı olabiliyor. Sandy'nin nerede olabileceğine dair kesin bir bilgiye sahip olmak, hem ailesi hem de dağcılık topluluğu için büyük bir ipucu" olarak değerlendirildi.

Mallory, kaybolmadan önce eşine yazdığı son mektubunda, zirveye ulaşma şansının "50'ye 1" olduğunu belirtmişti. Mallory'nin cesedi 1999 yılında bulunmuş, ancak ikilinin zirveye ulaşıp ulaşmadığına dair bir kanıt elde edilememişti. Irvine'in kalıntılarının bulunması, ikilinin yanındaki Howard Somervell tarafından ödünç verilen bir Kodak Vest Pocket kameranın bulunması için aramaları daraltma umudu taşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com